Otteluraportti: FC Lahti – Ilves

FC Lahti ja mestaruustaistelussa mukana oleva Ilves tahkosivat sunnuntaina maalittoman tasapelin.

Ilves aloitti pelin räväkästi, sillä ottelua oli pelattu vasta kaksi minuuttia, kun Aleksandr Vasjutin joutui venymään huipputorjuntaan. Jonne Hjelm pääsi laukomaan boksin sisältä paraatipaikalta, mutta Vasjutin veti tällä kertaa pidemmän korren.

7´ minuutilla Jasse Tuominen esitti huikean yksilösuorituksen, kun hän purjehti oikealta laidalta ohi useamman Ilves-pelaajan. Tuominen tarjoili kuljetuksensa päätteeksi hyvän syötön boksin sisään vapaaksi jääneelle Mikko Kuninkaalle. Kuningas kuitenkin tälläsi pallon selvästi yli maalin.

Vauhdikkaan alun jälkeen pelin ote rauhoittui ja Lahti otti pelinhallinnan selvästi itselleen Ilveksen keskittyessä kyttäilemään vastaiskumahdollisuuksia. Kotijoukkueelta etenkin Santeri Hostikka ja Tuominen olivat vauhdikkaalla päällä pitäen vierasjoukkueen puolustajat varpaillaan.

28´ minuutilla Lahti joutui vaihtamaan loukkaantumisen takia kentältä Hassan Sesayn. Hänen tilalleen juoksi Jussi Länsitalo.

33´ minuutilla Lahdelle avautui tilaisuus maalintekoon, kun ensin Tuominen pääsi laukomaan boksin sisältä. Tilanne jatkui ja maalinedustalle heitettiin keskitys. Pavel Osipov pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta pusku suuntautui liiaksi päin Mika Hilanderia.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Ilves sai hieman luotua painetta Lahden kenttäpäätyyn. Ilveksen tehot jäivät kuitenkin piippuun.

Puoliajalle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

Toista puoliaikaa oli pelattu muutama minuutti, kun Länsitalo juoksi pelivälineen kanssa oikeaa laitaa pitkin vauhdilla ja tarjoili toiseen laitaan Hostikalle laatupallon. Hostikka oli loistavassa maalipaikassa, mutta hänen ensimmäinen kosketus karkasi hieman ja Hilander ehti vastaantulollaan peittämään Hostikan maalintekoyrityksen.

64´ minuutilla Duarte Tammilehto korvasi kentällä Kalle Multasen.

Toisella puoliajalla peli oli ympäripyöreää pallottelua. Kumpikaan joukkue ei kyennyt ottamaan pelin kontrollia selvästi itselleen tai luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Ilveksen vaarallisimmat hyökkäykset kulkivat liukkaan Mikael Soisalon kanssa, mutta hänkään ei valmista saanut aikaiseksi.

78´ minuutilla Lahti suoritti viimeisen pelaajavaihtonsa, kun Euller korvasi kentällä Tuomisen.

Maaleja ottelussa ei nähty laisinkaan ja näin pisteet jaettiin 0-0 lopputuloksella.