Otteluraportti: FC Lahti – IFK Mariehamn

FC Lahti iski IFK Mariehamnin kanssa yhteen tuulisessa Kisapuistossa. Ennen tätä iltaa IFK ei ollut voittanut Lahdessa liigaottelua, mutta tänään saarelaiset veivät täydet pisteet 1-0 -voitolla. Ottelun ainokaisen teki Dever Orgill.

Ottelu alkoi varovaisesti tunnustellen pehmeän kentän kuntoa. Ensimmäinen jakso ei hienouksia tarjonnut. Pekka Lagerblom ja Markus Joenmäki loukkaantuivat ensimmäisen neljänkymmenenviiden minuutin aikana ja Lahden pelisuunnitelma mureni lievästi. Vaarallisimmat paikat siunaantuivatkin vierailija IFK:lle, mutta Henrik Moisander Lahden maalilla kesti saarelaisten yritykset. Lahtelaisten paras paikka osui Rafaelille, mutta Enkeli ei tällä kertaa saanut toimitettua palloa verkon perukoille.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti, kun IFK sai luotua nopeasti paikkoja. 56. minuutilla Albin Granlundin pystysyöttö tavoitti puolustuslinjan läpi juosseen Bobby Friberg Da Cruzin, joka siirsi

vielä pallon Dever Orgillille. Orgill siirsi lopulta pelivälineen tyhjään maaliin hallitun viileästi ja hiljensi lahtelaisyleisön.

FC Lahti hallitsi palloa näennäisesti ottelun loppuun asti, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei yhtä maalinedushässäkkää lukuunottamatta nähty. Kuhnureiden keskitykset ja avaukset päätyivät järjestäen hyvin pelanneen Jan Lyyskin ja Kristian Kojolan päähän. Näin ollen pisteet matkasivat Maarianhaminaan 0-1 -tuloksella.

Moisander; Pasanen, Kärkkäinen, Joenmäki (’46 Ristola), Hauhia; Sesay, Lagerblom (’31 Ääritalo),