placeholder

Otteluraportti: FC Lahti – IFK Mariehamn

FC Lahti ja IFK Mariehamn tasasivat pisteet Lahden Kisapuistossa 0-0 -lukemin. Tiukassa ottelussa nähtiin niin Kuhnuridebyytti, kuin punainen korttikin.

Ottelun ensimmäinen jakso käynnistyi vauhdilla, kun FC Lahden hyökkääjä Matheus Alves pääsi parin minuutin pelin jälkeen vastakkain IFK-maalilla hyvin torjuneen Otso Virtasen kanssa, mutta saarelaisten maalivahti veti pidemmän korren. Kapteeni Mikko Hauhia pääsi puskemaan loistavasti Petri Pasasen pitkään keskitykseen, mutta lahtelaismaali jäi odottamaan itseään. Onni ei myöskään ollut matkassa kaksikymmentä minuuttia myöhemmin, kun pallo kävi IFK:n ylärimassa. Muuten ensimmäinen jakso oli tasaista keskikentän vääntöä. IFK iski oikealta puolelta Lahden oikean linjan taakse, mutta varsinaisia maalipaikkoja se ei tuonut.

Toinen jakso käynnistyi vahvalla lahtelaispainostuksella. IFK joutui vahvalle puolustuskannalle ja rikkomaan lahtelaisten hyökkäyksiä. Maarianhaminalaisten Amos Ekhalie otti noin tunnin kohdalla toisen keltaisen korttinsa ja IFK joutui vajaalle. Jussi Länsitalo järjesti Lahden vyöryttäessä puolittaisia paikkoja niin Rafaelille kuin Alvesille, mutta kärkimiehet eivät tänään onnistuneet. Aristote Mboma teki debyyttinsä Kuhnuripaidassa ja esiintyikin varsin mallikkaasti. Lisäajalla IFK Mariehamn sai vielä nopean vastahyökkäyksen, mutta Henrik Moisander poimi peräjälkeen molemmat vierasjoukkueen yritykset.

Näin ollen pisteet tasattiin lukemin 0-0. Seuraavaksi Kuhnurit ovat tulessa jo torstaina, kun mustapaidat matkustavat Kuopioon.

FC Lahti:

Moisander; Joenmäki, Kärkkäinen, Pasanen; Hauhia, Paananen, Gela, Lagerblom (’64 Mboma), Toivomäki (´44 Länsitalo); Alves, Rafael (’78 Dril. Shala)

– Tommi Leirilaakso