placeholder

Otteluraportti: FC Lahti – IFK Mariehamn

FC Lahti ja IFK Mariehamn tasasivat pisteet kesäsateen kastelemalla Hiihtiksellä lukemin 1-1. Kotijoukkueen maalista vastasi nuori Santeri Hostikka. Vierailijoiden ainokaisen viimeisteli Amos Ekhalie.

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti. Kuhnuri-ikoni Rafael pääsi kokeilemaan toisella peliminuutilla volleylla rangaistusalueen rajalta. Tulinen veto kuitenkin meni rimaa hipoen maalin yli. IFK iski ennen kuin pelikellossa oli kymmenen minuuttia. Dever Orgill voitti Pyry Kärkkäisen juoksukilpailussa ja onnistui syöttämään pallon Ekhalielle. Kenialanen ei erehtynyt, vaan siirsi saarelaiset varmasti 1-0 -johtoon.

Kuhnurit loivat heti perään kaksi loistavaa paikkaa. Ensin Hostikka pääsi kokeilemaan Rafaelin syötöstä, mutta loistavan ottelun pelannut Walter Viitala venytti itsensä pallon tielle ja torjui pelivälineen kulmaksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Duarte Tammilehto pääsi kokeilemaan vastapalloon, mutta veto meni senttejä yli IFK-maalin yli.

Lahden kova painostus tuotti tulosta viisi minuuttia ennen taukoa, kun Rafaeli rikottiin ja Kuhnurit saivat vapaapotkun erittäin hyvästä paikasta. Tammilehdon tulinen vapaapotku oli jo mennä sisään, mutta Viitala torjui pallon vaivoin eteen. Hostikka oli ensimmäisenä karoilla ja tasoitti ottelun. 1-1 -lukemissa siirryttiin myös tauolle sateenkaaren komistaessa Hiihtiksen taivasta.

Toisella jaksolla peli tasoittui. IFK oli siirtyä johtoon, kun Lahden puolustus hölmöili. Pallo kimpoili Brian Spanin laukauksen jälkeen Lahden ylärimaan. Jatkotilanteesta IFK sai pallon maaliin, mutta Aleksei Kangaskolkka oli ehtinyt paitsioon.

Lahden parhaat paikat siunaantuivat Eullerille. Ensin brassi rakensi itselleen vetopaikan. Viitala venytti pallon kulmaksi. Toisella kerralla Hassan Sesay syötti Eullerin maalipaikkaan. Tällä kertaa veto meni niukasti ohi maalin. Lisäosumia ei ottelussa nähty ja näin ollen pisteet tasattiin 1-1 -lukemin.

FC Lahti:
Hostikka

Pakkanen; Hauhia, Kärkkäinen, Tanska, Sesay; Tammilehto (v) (’ 79 Sadat), Paananen, Bonilha; Euller (´79 Kuningas), Rafael, Hostikka (’90 Multanen)

– Tommi Leirilaakso