Otteluraportti: FC Lahti – HJK

FC Lahti ja HJK pelasivat tapahtumarikkaan ottelun, mutta kumpikaan ei onnistunut palloa toimittamaan maaliin asti. Näin pisteet jaettiin lukemin 0-0.

Lahti aloitti ottelun todella vahvasti ja loi ensimmäisen todellisen maalipaikkansa jo viiden minuutin pelin jälkeen. HJK sai kulmapotkun ja Lahti jätti keskialueelle kaksi miestä kyttäämään vastahyökkäystä. Mikko Hauhia onnistui selvittämään kulmapotkun ja pallo tippui Xhevdet Gelalle, joka tykitti pallon voimalla kohti Drilon Shalaa. Shala voitti pääpallon keskirajan tuntumassa ja puski pallon HJK:n puolustuslinjan selustaan. HJK:n Toni Kolehmainen ja Lahden Aleksi Ristola kirmasivat pallon perään. Kolehmainen pääsi ensimmäisenä palloon, mutta Ristola jyräsi hänet pois tilanteesta röyhkeästi. Erotuomarin pilli ei tilanteessa soinut ja Ristola pääsi nokikkain Daniel Örlundin kanssa. Ristola kuitenkin hätäili tilanteessa ja laukoi välittömästi. Örlund onnistui tämän laukauksen torjumaan ja tilanne kuivui kasaan.

Viitisen minuuttia myöhemmin Lahti sai vapaapotkun noin 20-metristä. Pallon taakse astelivat Markus Joenmäki sekä Henri Toivomäki. Laukojaksi valikoitui Toivomäki, jonka laukaus suuntautui kohti oikeaa yläkulmaa. Örlund kuitenkin onnistui nyrkkeilemään pallon yli päätyrajan.

Reilun vartin pelaamisen jälkeen Lahti iski jälleen terävästi vastahyökkäyksellä. HJK sai kulmapotkun ja Lahti käytti samaa taktiikkaa kuin aiemmin. Isäntien puolustus selvitti kulmapotkun ja Gela nappasi pelivälineen haltuunsa. Gela pisti tarkalla pystypallolla Ristolan vauhtiin oikealta laidalta. Ristola ajoi itsensä keskityspaikkaan ja näki hurjaa nousua tehneen Hauhian vapaana. Ristolan keskitys oli tarkka ja löysi Hauhian juoksulinjan. Hauhian pusku suuntautui kuitenkin hieman ohi alakulmasta.

Lahti kontrolloi ensimmäistä puoliaikaa selvästi. Kuhnurit pelasivat järkevästi reagoiden niin pallottomana kuin pallollisenakin kulloisinkiin kenttätapahtumiin kollektiivisti hyvin. Kaksinkamppailuista ja kakkospalloista isännät selvisivät monesti voittajina, sillä asenne oli jokaisella pelaajalla parasta A-luokkaa.

Ensimmäisen puoliajan viimeisen 15-minuutin aikana Lahti sai useamman vapaapotkun hyviltä etäisyyksiltä. Niin Joenmäen kuin Toivomäen vapaapotkut eivät kuitenkaan onnistuneet yllättämään Örlundia.

Puoliajalle vetäydyttiin 0-0 tilanteessa.

Toisella alkupuolella HJK sai hetken aikaan hallittua peliä, mutta pikkuhiljaa ote kääntyi takaisin isäntien haltuun.

Tunnin pelin jälkeen Lahti suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun hyökkäyksessä uurastanut Ristola teki tilaa Pekka Lagerblomille.

Lahti sai epäsuoran vapaapotkun HJK:n rangaistusalueen sisäpuolelta Örlundin pelatessa palloa käsillään oman pelaajan syötön jälkeen. Tässä vaiheessa peliä oli käyty 72´minuuttia. Lahden pelaajat juonivat ratkaisua hetken. Lopulta Gela siirsi palloa hieman eteenpäin ja Joenmäki tykitti sydämensä kyllyydestä. Laukaus osui maaliviivan tuntumassa pelaamuuriin ja tilanteesta seurasi ainoastaan kulmapotku. Lahti jatkoi painostustaan ja sai erikoistilanteiden kautta luotua painetta HJK:n maalille.

Reilun 80´minuutin jälkeen Lahti onnistui luomaan huippupaikan. Gela piti keskialueella palloa ja pelasi sen 16-rajan tuntumaan Lagerblomille. Puolustajan ahdisteluista huolimatta Lagerblom onnistui ovelasti jatkamaan pallon ensimäisellä kosketuksella boksin sisään Alvesille. Alves pääsi puolustajan puristuksesta pääsemään palloon käsiksi ja päätti yrittää kiertää vastaantulleen Örlundin. Örlund luki tilanteen kuitenkin hienosti ja sai katkaistua Alvesin aikeet.

Lahti painosti vahvasti pelin päätösvihellykseen asti, muttei saanut palkintoa maalin muodossa. Lopulta Dennis Antamo puhalsi pelin päättyneeksi tuloksen jäädessä kiikarilukemiin.