placeholder

Otteluraportti: FC Lahti – HIFK 4-1 (2-1)

FC Lahti sai otteluun lentävän lähdön ja kuparinen rikkoutui vain neljän minuutin jälkeen. Mikko Hauhia nousi hyvin boksiin, syötti keskustaan matalan pallon, jonka Matias Hänninen liukui omaan maaliin. Heti perään Loorents Hertsi tuhri läpiajon.

Jos Lahti sai alkuun onnekkaan maalin, niin seuraava oli HIFK:n puolustukselta heikkoa pelaamista. Marko Simonovski jäi makaamaan nurmen pintaan ja Pauli Kuusijärvi jäi arpomaan, pelaako pallon yli rajojen vai ei. Kun erotuomari ei viheltänyt peliä poikki, ryösti Santeri Hostikka pelivälineen Kuusijärven jalasta, karkasi läpiajoon ja tsippasi tyylikkäästi pallon verkkoon yli HIFK-vahti Carljohan Erikssonin. Osuma oli Hostikalle kauden ensimmäinen. Peliä oli pelattu vain kahdeksan minuuttia.

Ensimmäinen puoliaika tarjosi tapahtumaa oikein kunnolla. 26. minuutilla Mikael Forssell toi vieraat maalin päähän, kun FC Lahden puolustus nukahti. Esa Terävä tarjoili ja Forssell iski pallon voimalla verkkoon.

Vieraat saivat maalista lisää pontta ja punapaidat alkoivat vyöryä kohti Lahden maalia. HIFK:n Jani Bäckmanilla oli erinomainen tilaisuus tasoittaa, mutta Aleksandr Vasjutin venyi loistavaan torjuntaan. Tauolle mentiin Lahden 2-1 johdossa.

Puoliajalla nähtiin kuitenkin hyvin erikoinen tilanne, kun Bäckman sai tauolla toisen keltaisen kortin epäurheilijamaisesta käytöksestä, joten HIFK lähti toiselle 45-minuuttiselle alivoimalla.

FC Lahti kuittasi tilanteeksi 3-1 heti puoliskon alkuun, kun HIFK-puolustus sähläsi omassa boksissaan. Lopulta Nosh A Lody potkaisi pallon suoraan kohti Hertsiä, jonka säärestä se kimposi takanurkkaan. Hertsille maali oli myös kauden ensimmäinen.

Marko Simonovski viimeisteli vielä illan loppulukemat 4-1 hyvin esiintyneen Hendrik Helmken syötöstä. Näin FC Lahti palasi voittokantaan ja venytti tappiottomien otteluiden putken jo seitsemän kamppailun mittaiseksi.

– Se unohtuu (tappioton putki), kun meitä on läiskitty siitä, että emme ole tehneet maaleja. Olemme vähentäneet kontrollia ja nähneet värikkäitä pelejä, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoi pelin jälkeen.

– Aloitimme todella hyvin, mutta sitten tapahtui aivan käsittämätön notkahdus 2-0 maalin jälkeen ja HIFK oli todella vahva. Passivoiduimme jostain syystä ja annoimme ohjakset kaverille. Tämä oli kuitenkin hyvä voitto ja saimme tehtyä maaleja.

FC Lahden pelit jatkuvat tulevana lauantaina JJK:n vieraana.

FC Lahti: Vasjutin; Jovanovic, Kärkkäinen, Taimi; Hauhia, Paananen (39.Kuningas), Helmke (86. Voutilainen), Hertsi; Stenio, Simonovski, Hostikka (75. Nazimov)

FC Lahti – HIFK 4-1 (2-1)
4. Oma maali (Matias Hänninen) 1-0
8. Santeri Hostikka 2-0
26. Mikael Forssell 2-1
46. Loorents Hertsi 3-1
81. Marko Simonovski 4-1

Katso ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus alta.