Otteluraportti: FC Lahti – HIFK

FC Lahden kauden ensimmäinen kotiottelu päättyi 2-2 –tasapeliin Helsingin IFK:ta vastaan. Lahden maaleista vastasi Santeri Hostikka ja Jasse Tuominen. Stadilaisten maalit merkittiin Juho Mäkelän ja Juho Pirttijoen nimiin.

Lahti ei olisi ottelua voinut juuri paremmin aloittaa. Peliä oli pelattu vasta reilu viitisen minuuttia, kun kotijoukkue siirtyi johtoon. Ivan Solovjev sai pallon haltuunsa oikeassa laidassa. Solovjev käänsi pallon vasemmalle jalalleen ja lähetti maalinedustalle keskityksen tavoitellen Drilon Shalaa. Pallo löysi tiensä Shalalle, mutta hänen haltuunotostaan pallo päätyi taka-alueella vaanineelle Hostikalle. Hostikka otti pallon haltuunsa ja jo toisella kosketuksellaan täräytti pelivälineen voimakkaasti Carljohan Erikssonin kautta etuyläkulmaan. Maali oli Hostikan liigauran ensimmäinen.

Aikainen johtomaali tuntui passivoittavan isäntäjoukkuetta ja HIFK otti pelin komentoonsa. Mitään järin vaarallista se ei saanut luotua ennen kuin pelikello näytti 19´ minuuttia. HIFK sai vapaapotkun keskialueelta ja sitä asettui antamaan Joni Korhonen. Korhosen vapaapotku kaartoi maalinedustalle pelaajaruuhkaan. Pelaajaruuhkasta pallo kimposi suoraan maalinedustalla päivystäneelle Mäkelälle, jolla oli helppo työ siirtää pallo verkon perukoille ohi Tomi Maanojan.

Lahti oli kuitata HIFK:in tasoituksen välittömästi. Kun peliä oli käyty 21´ minuuttia, Solovjev pelasi pallon Shalalle, joka peippaili itsensä laukaisupaikkaan. Shalan kuti kilpistyi HIFK-puolustajaan, mutta siitä peliväline kimposi suoraan Tuomiselle. Tuominen harhautteli itsensä aivan päätyrajan tuntumaan ja pelasi kovan keskityksen maalinedustalle. Keskitys löysi Shalan aivan maalin lähietäisyydeltä, mutta hänen puskunsa karkasi hieman yli maalin.

Lahti aloitti ensimmäisen puoliajan vahvasti ja päätti sen samalla tavalla. Juuri ennen lisäajan käynnistymistä Lahti siirtyi Tuomisen maalilla 2-1 johtoon. Tilanne käynnistyi jälleen Solovjevin oivaltavasta ja tarkasta syötöstä. Jani Tanska onnistui katkaisemaan HIFK:in hyökkäyksen ja pelaamaan pallon oikeaan laitaan Solovjeville. Solovjev kiihdytti välittömästi pitkin oikeaa laitaa ylöspäin ja lähetti puolen kentän tuntumasta korkean pystypallon Tuomisen juoksulinjalle. Tuominen sai pallon haltuunsa 16-rajan kohdilla ja harhautti maaliltaan ulos rynnineen Erikssonin pienellä pompautuksella. Tämän jälkeen Tuominen vielä harhautti kylmänviileästi Jukka Sinisalon ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Puoliajalle siirryttiin Lahden 2-1 johdossa.

Toisella puoliajalla pelin kuva jatkui samankaltaisena kuin ensimmäinen. HIFK hallitsi hienokseltaan ja Lahti iski terävästi vastaan. Lahden joukkueesta etenkin Hostikka, Tuominen ja Solovjev olivat vauhdikkaalla päällä.

Reilun tunnin pelin jälkeen Solovjev väläytti jälleen vaarallisuuttaan. Boris Tatar avasi hyvin Solovjeville, joka lähti haltuunoton jälkeen leikkaamaan vahvasti kohti keskustaa. Solovjev päätti kuljetuksensa terävään laukaukseen, joka kuitenkin leijasi parisen metriä yli maalipuiden.

63´ minuutilla Lahti suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun Hostikka jätti kentän ja hänen tilalleen tuoreilla jaloilla juoksi Bonilha.

73´ minuutin paikkeilla Mäkelälle avautui loistava sauma tasoittaa ottelu. Rickson Mansiamina lähetti boksin sisälle matalan keskityksen ja se päätyi suoraan Mäkelälle, joka oli nokikkain Maanojan kanssa. Maanoja onnistui kuitenkin erinomaisella vastaantulollaan venymään Mäkelän laukauksen tielle.

HIFK aloitti hurjan loppukirin ja sai aikaan valtavan paineen Lahden maalille. Maali roikkui pitkään ilmassa, mutta Lahti tuntui kuin tuntuikin selviävän siitä kuivin jaloin.

87´ minuutilla erinomaisesti esiintynyt, mutta jalkaansa loukannut Solovjev jätti kentän ja hänen paikkansa viheriöllä otti Hassan Sesay.

Lisäajalla kentän jätti Tuominen ja hänet korvasi brassikonkari Rafael.

Lisäaikaa oli pelattu jo nelisen minuuttia, kun HIFK:in painostus tuotti kotiyleisön järkytykseksi tulosta. Sivurajaheiton jälkimainingeista pallo päätyi Tommi Vesalalle, joka lähetti vielä viimeisen korkean pallon maalinedustalle. Pekka Sihvola onnistui jatkamaan Vesalan keskityksen taaksepäin. Jatko päätyi suoraan Pirttijoelle, joka runnoi pallon väkisin ohi Maanojan ja toi vieraat tasoihin.

Erotuomari Jari Järvinen vihelsi pelin päättyneeksi lukemiin 2-2.