OTTELURAPORTTI: FC Lahti haki pisteet Raumalta hyvällä taistelulla

FC Lahti jatkoi loistavaa kevättään Ykkösessä, kun Pallo-Iirot kaatui Raumalla lauantaina lukemin 2–0. Lahtelaisten molemmista maaleista vastasi Cecilia Murtonen. Lahti jatkaa sarjassa kahden ottelukierroksen jälkeen puhtaalla pelillä.

Sairastapausten johdosta kapealla ryhmällä Raumalle lähtenyt FC Lahti taisteli heti ottelun alussa. Pallo-Iirot oli vahva kaksinkamppailuissa, mutta Lahti pystyi vastaamaan haasteeseen. Jakson puolivälissä Cecilia Murtonen riisti pallon ja kuljetti kohti rangaistusaluetta. Tarkka laukaus yllätti kotijoukkueen Ada Liljeströmin ja Lahti johti 1–0. Samoissa lukemissa mentiin myös tauolle tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen.

Toisella jaksolla Murtonen onnistui toistamiseen reilu viisi minuuttia ennen loppua. Jia Haapea vapautui laidalla ja ampui. Pallo jäi pyörimään ja Murtonen naulasi irtopallon verkkoon. Pallo-Iirot loi lopussa vielä painetta erikoistilanteiden kautta, mutta lahtelaiskassari Ciia Hokkanen nappasi tärkeät torjunnat. Näin ollen pisteet matkasivat Lahteen lukemin 2–0.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Marko Salo oli tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen. Salo kuitenkin kaipasi vielä lisää huolellisuutta. Hän iloitsi myös siitä, että Lahti kykeni pitämään vastustajan poissa maalipaikoilta.

– Olimme hyvällä ilmeellä ja jalalla. Pystyimme luomaan uhkaa vastustajan viimeiseen linjaan. Tarvitsisimme kuitenkin vielä lisää huolellisuutta viimeisiin ratkaisuihin ja murtaviin syöttöihin. Pallo-Iirot tarjosi kovan vastuksen, varsinkin kaksinkamppailuissa. He olivat valmiita laittamaan kaiken likoon, mutta osasimme vastata siihen ihan hyvin. Pystyimme pitämään vastustajan poissa vaaralliselta alueelta yksittäisiä tilanteita lukuun ottamatta. Selvisimme myös lopun kovasta paineesta jokaisen pelaajan taistelulla, Salo kiittelee.

Kahden ottelukierroksen jälkeen FC Lahti on kahdella voitolla toisena. Seuraavaksi FC Lahti kohtaa Kisapuistossa Vantaan Jalkapalloseuran. Ottelu pelataan sunnuntaina 28.4. kello 15.00 alkaen. Naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja saa ottelutapahtumien lisäksi FC Lahden toimistolta ja verkkokaupasta tästä.

Kuva: Tomi Saarivirta