Otteluraportti: FC Lahti haki avausvoittonsa Helsingistä

FC Lahti nappasi avausvoittonsa liigassa komeasti. Helsingin IFK kaatui Töölössä lukemin 3-0. Lahtelaisten maaleista vastasivat Chinedu Geoffrey, Altin Zeqiri ja Macoumba Kandji.

Ottelun alku oli tasaista peliä ja kumpainenkin joukkue kärsi harhasyötöistä. Vartin kohdilla kotijoukkue HIFK sai puolittaisen paikan, kun Macario Hing-Glover pääsi ampumaan. FC Lahden maalilla torjunut Antonio Reguero venyi. Jakson edetessä Lahti sai otetta, mutta ei päässyt maalipaikoille.

Jakson puolivälissä Kevin Kouassivi-Benissan alusti paikan Eemeli Virralle, mutta keskikenttämiehen veto meni ohi. Chinedu Geoffreyn kuljetuksesta pääsi puolestaan ampumaan Macoumba Kandji. IFK-vahti Beto torjui ensimmäisen yrityksen ja Albion Ademin vedon tiellä oli IFK-puolustus. Lisäajalla Hysen Memollan vapaapotku löysi Teemu Penninkankaan pään, mutta puolustaja ei saanut ohjattua palloa maaliin. Näin ollen tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen jakson alussa IFK loi huippupaikan. Sergei Eremenko ampui, mutta Reguero venyi jälleen. Lahti puolestaan käytti hetkeä myöhemmin oman paikkansa. Memollan vapaapotku putosi suoraan Geoffreylle ja nigerialaishyökkääjä puski pallon hallitusti maaliin.

Tunnin kohdalla Altin Zeqiri tuli vaihdosta sisään ja Lahden peli terävöityi. Hyvät ottelut pelanneet Eemeli Virta ja Arttu Heinonen saivat rinnalleen vielä lisää taitoa. Ensin kentälle tullut Zeqiri pelasi Geoffreyn läpi, mutta kärkipelaajan sijoitus kolahti tolppaan. Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua Zeqiri väläytti jälleen. Hän laittoi IFK:n puolustuksen nippuun yksi toisensa jälkeen harhautellen Beton eteen. Beto meni Zeqirin vetoharhautukseen ja nuori laituri sijoitti 2-0-osuman tyhjään maaliin.

Vain reilua minuuttia myöhemmin Lahti iski jälleen. Kandji katkaisi syötön keskialueella ja lähti suoraviivaisesti hyökkäämään. Hän karkasi lopulta läpi ja sijoitti pallon varmasti tolpan juureen ja ratkaisi ottelun lopullisesti. Lisäajalla kummallakin oli vielä huippupaikat. Ensin Beto venyi Geoffreyn laukauksen tiele ja hetkeä myöhemmin Jani Bäckman pelasi avopaikan Eero Markkaselle. Entinen Real Madrid -tähti sijoitti, mutta myös Real Madridissa urallaan pelannut Reguero sai torjuttua pallon ja lahtelaispuolustus siivosi loput. Näin ollen Lahti juhli voittoa Töölön keväisessä illassa ja lähti paluumatkalle mastojen juurelle kolme pistettä rikkaampana.

FC Lahti kohtaa seuraavaksi Kuopion Palloseuran Hiihtostadionin vihreällä veralla perjantaina 22.4. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.