Otteluraportti: FC Lahti – FF Jaro

FC Lahti ja FF Jaro tasasivat pisteet viihdyttävän pelin päätteeksi lukemin 1-1. Isäntien maalista vastasi Drilon Shala ja vieraiden ainokaisesta puolestaan Jose Manuel Rivera.

Lahti tuli peliin hurjalla intensiteetillä ja Jaro tuntui joutuneen keskelle pyörremyrskyä. Jo pelin kolmannella minuutilla kotiyleisö pääsi juhlimaan maalia. Matheus Alves sai pallon keskialueella ja onnistui kääntymään sen kanssa. Hän näki vasemmalla laidalla yllättävän vapaana olleen Shalan, jolle pelivälineen tarkasti toimittikin. Shala ampui suoraan syötöstä ja painava laukaus upposi vastusttamattomasti takayläkulmaan Jesse Östin selän taakse.

Aikainen johtomaali lisäsi isäntien koneessa kierroksia ja maalipaikkoja syntyi liukuhihnalta. Lahti sai kulmapotkun viiden minuutin pelin jälkeen, jota asteli antamaan Henri Toivomäki. Toivomäki pelasi kulmapotkun ovelasti matalana boksiin Mikko Hauhialle, joka ohjasi suoraan syötöstä. Hauhian ohjaus suuntautui kuitenkin päin Östiä, joka liimasi pallon hanskojensa väliin.

8´minuutin jälkeen Jussi Länsitalo pisti pallon reppuun maalin lähietäisyydeltä kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Jaro tasoitti pelin kuin varkain. Denis sai pallon juoksuun vasemmalle laidalle ja hän näki keskellä vapaaksi unohdetun Riveran. Denis syötti pallon Riveralle, joka pääsi kaikessa rauhassa lataamaan laukaustaan. Se oli isäntien kannalta kohtalokasta, sillä Rivera laukoi pallon upeasti vasempaan kulmaan jättäen Henrik Moisanderin tilanteessa voimattomaksi.

Tasoitusmaalin jälkeen Lahden ote herpaantui ja vieraat pääsivät peliin kunnolla mukaan. Jaro olikin siirtyä johtoon 24´minuutin kohdalla, kun Denis järjesteli ovelalla kantapää syötöllä Jani Virtaselle laukaisupaikan boksin oikeasta kulmasta. Virtasen kierteinen laukaus meni kuitenkin hieman ohi takatolpasta ja kotiyleisö sai huokaista helpotuksesta.

Hyvällä pelipäällä ollut Shala kokeili maalintekoa vajaan puolen tunnin kohdalla saksipotkulla Hauhian keskityksestä, mutta ei saanut kunnolla osumaa palloon ja näin unelmamaali jäi syntymättä.

Jaro sai otettua pelin hallintaansa ja rakenteli hyökkäyksiään kontrolloidusti. Hieman ennen puoliaikaa pallo pelattiin oikealle kaistalle Virtaselle, joka harhautti Hassan Sesayn ja kiihdytti sen jälkeen karkuun. Virtanen pelasi pallon boksin sisään näppärästi ulkosyrjällä Denistä hakien, mutta Moisander ehti viime hetkellä katkaisemaan matalan keskityksen ja sai sen hieman onnellakin pidettyä hallussaan.

Puoliajalle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Lahti loi toisen puoliajan alkuun hyvän tilanteen, kun Hauhia vapautti Alvesin hyvällä pystypallolla juoksuun. Alves käänsi pallon takatolpalle, jonne Aristote Mboma teki juoksua. Mboma pääsi laukomaan pienehköstä kulmasta vasemmalla jalallaan ja haki etuyläkulmaa. Mboman laukaus karkasi kuitenkin yli maalin.

Vajaan tunnin kohdalla Alves murtatui vasemmasta laidasta läpi ja kuljetti pallon aina 16-rajan tuntumille. Maalinedustalla hän näki paremmassa paikassa olevan Länsitalon, jolle yritti pallon syöttää. Alvesin syöttö oli kuitenkin epätarkka ja karkasi päätyrajasta yli.

Tilanteen jälkeen Lahti suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun Pekka Lagerblom korvasi kentällä Länsitalon.

Kymmenen minuuttia tämän jälkeen oli jo toisen pelaajavaihdon vuoro. Rafael otti viheriöllä Mboman paikan.

Lahti sai luotua hyvin painetta Jaron kenttäpäätyyn ja sai lukuisia vapaapotkuja sekä kulmapotkuja. Jaro sinnitteli kuitenkin uhrautuvasti ja piti isännät poissa todellisilta maalipaikoilta.

81´minuutin jälkeen Lahti suoritti viimeisen pelaajavaihtonsa, kun Toni Korkeakunnas haki kentälle lisää hyökkäysvoimaa Aleksi Ristolan muodossa. Hänelle tilaa teki Xhevdet Gela.

85´ minuutin kohdalla Rafael onnistui vapauttamaan loistavalla läpisyötöllä maanmiehensä Alvesin läpiajoon. Alves kuitenkin otti lopulta liian kovan kosketuksen ja Öst ehti tulla maaliltaan vastaan väliin. Tilanteessa tapahtui raju yhteentörmäys Alvesin ja Östin välillä, jonka seurauksena Alves sai keltaisen kortin.

Juuri ennen täyttä peliaikaa Sesay pääsi laukomaan vihaisesti kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta hänen laukauksensa painui ohi maalin.

Jaro rakenteli lisäajan viime hetkillä näyttävän kuvion, jonka päätteksi Virtanen pääsi laukomaan pallon lähietäisyydeltä maaliin. Vierasjoukkue ehti jo juhlia johto-osumaa hyvän tovin, mutta avustava erotuomari oli nähnyt tilanteessa paitsion ja pysyi kannassaan. Peter Opiyo oli Virtasen laukaushetkellä Moisanderin nenän edessä paisioasemassa ja vaikutti näin pelin kulkuun. Lopulta erotuomari vihelsi tilanteen olleen paitsio ja näin Lahti selvisi tilanteesta kuin ihmeen kaupalla.

Hetkeä myöhemmin erotuomari vihelsi pelin päättyneeksi loppulukemien ollessa 1-1.