Otteluraportti: FC Lahti – FC KTP

FC Lahti otti tärkeän kotivoiton KTP:n kustannuksella, kun se nousi pelin viime minuuteilla Pekka Lagerblomin maalilla 3-2 -voittoon. Muut Lahden maalit merkittiin Matheus Alvesille ja Mika Ääritalolle. KTP:n pelaajista verkkoa heiluttivat Niko Ikävalko ja Babatunde Wusu.

Peli ei olisi voinut räväkämmin alkaa. Lahti sai rangaistuspotkun jo pelin toisella minuutilla, kun Alves kaadettiin Shane McFaulin toimesta nurin. Alves asteli itse laukomaan rangaistuspotkua ja upotti sen vuorenvarmasti vasempaan kulmaan.

Aikainen johtomaali tuntui sekoittavan isäntien pelaamisen ja pelaaminen meni melko sekavaksi. Kumpikin joukkue pyrki suoraviivaisesti eteenpäin, eikä pelissä tuntunut olevan punaista lankaa kummankaan osapuolen osalta.

KTP loi ensimmäisen vaarallisen maalipaikan noin vartin pelaamisen jälkeen. Pallo pelattiin vasempaan laitaan Ikävalkolle, joka tarjoili syötön takaviistoon Valeri Minkenelle. Minkenen laukoi terävästi kohti Lahden maalia, mutta Henrik Moisander onnistui torjumaan maanuoliaisen.

Hetki tästä niin Hassan Sesay pääsi laukomaan tulisesti Ääritalon alustuksesta, mutta 16-rajan tuntumasta lähtenyt laukaus karkasi hieman yli Jere Pyhärannan vartioiman maalin.

23´ minuutilla KTP nousi tasoihin. Kuhnureiden aina niin luotettava kapteeni Mikko Hauhia teki hänelle epätyypillisen mokauksen omassa kenttäpäädyssä. Hauhia yritti pelata pallon alaspäin Moisanderille, mutta hänen syöttönsä jäi liian hitaaksi ja Ikävalko haistoi tämän. Ikävalko nappasi pallon mukaansa, kiersi ohi Moisanderista ja pisti pallon verkon perukoille.

Tasoitusmaalin jälkeen peliä edettiin pitkän aikaa tasaisissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei kyennyt ottamaan peliä hallintaansa tai luomaan erinomaisia maalipaikkoja.

40´ peliminuutilla Lahdelle avautui kelvollinen maalipaikka, kun Hauhia keskitti oikealta laidalta boksin sisään tavoitellen Ääritaloa. Ääritalo venytti keskitykseen hienosti, mutta hänen ohjauksensa painui hieman ohi maalista.

Juuri ennen puoliaikaa Pyhärannan takana helähti. Pyry Kärkkäinen levitti pallon oikeaan laitaan Ääritalolle. Ääritalo leikkasi keskemmälle saaden vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi todellisen kaunokaisen vasempaan yläkulmaan. Laukaus meni lopulta yläristikon kautta maaliin ja maalinsuulla Pyhäranta oli tilanteessa täysin aseeton.

Puoliajalle siirryttiin Lahden 2-1 johdossa.

Puoliajalla Lahti suoritti yhden pelaajavaihdon, kun Pekka Lagerblom otti kentällä Drilon Shalan paikan. Pelaajaryhmityksessä tämä tarkoitti sitä, että Jasse Tuominen siirtyi kymppipaikalta vasempaan laitaan.

Lagerblomin kentälle tulo piristi Lahden pallollista pelaamista selvästi ja Lahti kykeni luomaan aiempaa paremmin painetta KTP:n päätyyn.

53´ minuutilla Sesay pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta hänen hirmupomminsa 25-metristä karkasi hieman yli kotkalaisten maalin.

57´ minuutilla Lahti oli lisätä johtoaan. KTP rakensi hyökkäystä pitkin oikeaa laitaa, mutta Tuominen suoritti näyttävän riiston ja käynnisti vastahyökkäyksen. Tuominen leikkasi pallon kanssa keskelle ja onnistui pelaamaan sen Ääritalolle. Ääritalo tiputti pallon välittömästi alaspäin Lagerblomille, joka laittoi millintarkalla syötöllä Alvesin oikeasta laidasta läpiajoon. Alves oli nokikkain Pyhärannan kanssa ja haki ratkaisua suoraan syötöstä. Pyhäranta onnistui kuitenkin torjumaan Alvesin laukauksen upeasti ja näin KTP pysyi pelissä mukana.

58´ minuutin kohdalla jälleen hyvän pelin pelannut Ääritalo teki tilaa Aristote Mbomalle.

62´ minuutilla Lagerblom pääsi tälläämään vastapalloon 16-metristä, mutta hänen laakapallonsa venytti kotiyleisön harmiksi vain maalin sivuverkkoja.

71´ minuutilla lahtelaisten ilta synkkeni, kun KTP kiri jälleen tasoihin hienosti rakennellun hyökkäyksen päätteeksi. Marcus Heimosen keskitys löysi maalinedustalta Wusun, joka oli yhdessä Tamas Gruborovicsin kanssa jätetty luvattoman vapaaksi. Wusu puski avopaikasta pallon kylmänviileästi ohi Moisanderin ja näin puntit olivat jälleen tasan.

Tasoitusmaalin jälkeen Lahti suoritti viimeisen pelaajavaihdon, kun Mikko Kuningas korvasi kentällä Markus Joenmäen.

Aktiivisella pelipäällä ollut Sesay oli lähellä siirtää Lahden kolmannen kerran johtoon heti KTP:n tasoituksen jälkeen, kun hän harhautteli itsensä boksin sisään laukaisupaikkaan. Sesayn laukaus karkasi kuitenkin ohi takatolpasta.

Lahti haki johtomaalia kiivaasti ja pelin viimeiset kymmenen minuuttia se loi jatkuvasti painetta KTP:n maalille. Sesay haki 87´ minuutilla jälleen omaa ratkaisua 20-metristä oikealla jalallaan, mutta Pyhäranta onnistui torjumaan tämän laukauksen kulmapotkuksi.

Kuhnureiden painostus tuotti viimein tulosta aivan varsinaisen peliajan viime hetkillä. Kuninkaan antama kulmapotku tavoitti etutolpalta Lagerblomin, jonka puskua Pyhäranta ei onnistunut torjumaan. Samassa hetkessä Kisapuisto repesi liitoksistaan ja juhlat olivat valmiit.

KTP:llä oli vielä lisäajan viime hetkillä loistava mahdollisuus tasoittaa peli, kun Gruborovics pääsi puskemaan Heimosen antamasta kulmapotkusta. Moisander oli tilanteessa kuitenkin hyvin sijoittunut ja onnistui liimaamaan puskun hoteisiinsa.

Lopulta erotuomari vihelsi pelin päättyneeksi ja näin täysi pistepotti jäi mastojen juurelle.