Otteluraportti: FC Lahti – FC Inter

FC Lahti ja FC Inter päätyivät pistejakoon, kun tilannerikas ottelu päättyi 1-1 lukemiin. Lahden osumasta vastasi Jussi Länsitalo ja Interin maalista puolestaan Guy Gnabouyou.

Joukkueet aloittivat ottelun tunnustelevasti, eikä pelin intesiteetti kohonnut kovinkaan korkeaksi. Myöskään vaarallisia maalipaikkoja ei pelin alkupuolella nähty.

25´ peliminuutilla kotiyleisö vaati kovaan ääneen rangaistuspotkua, kun Interin maalivahti Magnus Bahne näytti kaatavan Mika Ääritalon pallontavoittelutilanteessa. Tuomari ei kuitenkaan tilanteessa rikettä havainnut ja peli sai jatkua.

Lahden ensimmäinen vaarallinen maalipaikka siunaantui Mika Ääritalolle 32´peliminuutilla. Leandro Motta pelasi pallon linjan taakse, jonne Ääritalo kiihdytti ensimmäisenä. Ääritalo koitti pienestä kulmasta laukausta ja laukoikin terävästi. Bahne onnistui kuitenkin tämän yrityksen torjumaan kulmapotkuksi.

Molemmilla joukkueilla oli ajoittain pahoja vaikeuksia saada pidempiä syöttöketjuja aikaiseksi. Usein pallonriistojen jälkeen pelaajat tekivät vääriä valintoja ja näin pallo menetettiin välittömästi takaisin vastustajalle. Toki epätasaisella alustallakin oli tähän oma vaikutuksensa.

38´minuutilla Motta vapautui maalintekotilanteeseen. Petri Pasanen riisti näyttävästi pallon Inter-pelaajalta ja käynnisti vastahyökkäyksen välittömästi. Pasanen syötti Motalle, joka lähti rynnistämään kohti Inter-maalia. Motta koitti vapauttaa Xhevdet Gelan läpisyötöllä, mutta pallo jäi pomppimaan Gelan ja Inter-puolustajan jalkoihin. Lopulta Motta nappasi sen itselleen ja ampui terävästi. Bahne oli kuitenkin hereillä ja torjui tämän kulmapotkuksi.

44´minuutilla Lahti oli jälleen iskeä vastahyökkäyksellä. Rafael ja Motta juoksivat hyökkäyksen kärkenä. Pelivälineessä kiinni ollut Rafael näki sivummalla melko vapaana olleen Motan, jolle pelivälineen toimittikin. Motan ensimmäinen kosketus ei täysin onnistunut, eikä hän päässyt välittömästi laukaisemaan. Lopulta laukaus kuitenkin lähti, mutta se meni Inter-pelaajan jalasta yli päätyrajan. Tästäkin seurauksena oli siis kulmapotku, josta ei kuitenkaan mitään vaarallista syntynyt.

Puoliajalle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi varsin räväkästi. Lahti siirtyi johtoon kulmapotkusta. Henri Toivomäen antama kulmapotku tavoitti Markus Joenmäen, jonka pusku suuntautui kohti takatolppaa. Palloon ensimmäisenä ehti Jussi Länsitalo, joka pisti pallon syöksyen verkon perukoille.

Maalin jälkeen Kuhnurit passivoituivat ja Inter pääsi myllyttämään. Paras maalipaikka tarjoutui alkukauden sensaatiolle Vahid Hambolle, joka pääsi nokikkain Henrik Moisanderin kanssa. Moisander teki kuitenkin paraatipelastuksen ja piti Lahden johtoasemassa.

59´ minuutilla Ääritalo teki tilaa Drilon Shalalle.

Reilun 60´minuutin jälkeen Gnabouyou pääsi virittelemään laukaustaan aivan vapaasti noin 20 metrissä. Hänen vasemman jalan laukaus kaartoi komeasti ylärimaan. Tästä kotiyleisön helpotukseksi ja vierailijoiden harmiksi pallo kimposi takaisin kentälle, eikä jatkotilanteestakaan Inter saanut kyhättyä tasoitusta.

68´minuutin kohdalla pirteästi jälleen esiintynyt Motta teki tilaa Pekka Lagerblomille.

Inter tuli lopulta väkisin tasoihin, kun peliä oli pelattu 79´minuuttia. Boksiin lähetetty korkea pallo tavoitti Hambon, joka tiputti sen päällään taidokkaasti vapaaksi unohtuneelle Gnabouyoulle. Gnabouyou tykitti sydämensä kyllyydestä pallon vasempaan alanurkkaan jättäen Moisanderin voimattomaksi.

Hetkeä myöhemmin Solomon Duah pääsi lähietäisyydeltä koittamaan Moisanderin näppien pitävyyttä, mutta Moisander romutti vieraiden haaveet johtoasemasta torjumalla laukauksen.

Lahti vaihtoi kentältä maalin tehneen Länsitalon ja hänen tilalleen juoksi Aleksi Ristola. Tässä vaiheessa peliä oli käyty 83´minuuttia.

Lahti oli siirtyä uudelleen johtoon heti tuon vaihdon jälkeen, kun se murtatui oikeaa laitaa pitkin hyvillä kombinaatioilla boksin rajalle. Mikko Hauhia pääsi latamaan vasemmalla jalallaan hirmuisen tykin 16-rajan tuntumasta. Hauhian laukauksella oli kuitenkin sama kohtalo kuin Gnabouyoun vastaavalla. Se osui ylähirteen. Siitä pallo kimposi maaliviivaa nuollen maalinedustalle, mutta Interin puolustus onnistui purkamaan pallon väljemmille vesille.

Peli päättyi lopulta 1-1 tasalukemiin.