OTTELURAPORTTI: FC Lahti ei kyennyt nollaamaan KuPS:a

FC Lahden naisten edustusjoukkue kärsi lauantaina Kansallisessa Cupissa vierastappion Kuopion Palloseuralle. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 12—0. Kuopiolaisten Lavdije Begolli iski neljä osumaa. Gentjana Rochi iski hattutempun ja Emmi Siren kaksi osumaa. Maalin makuun pääsivät myös Anni Hartikainen, Nanna Savolainen ja Saga Kaikkonen.

Ensimmäisen ottelun tapaan hallitseva Suomen mestari Kuopion Palloseura otti ottelun alussa hallintaansa. FC Lahti kesti vyörytystä noin ensimmäisen jakson puoliväliin asti uhrautuvan puolustuksen ja maalivahti Saija Sunin torjuntojen ansiosta. Heti jakson puolivälin jälkeen KuPS iski kolmesti. Gentjana Rochi alusti maalit Lavdije Begollille ja Emmi Sirenille ja iski itse yhden. Näin tauolle lähdettiin kuopiolaisten 3—0-johdossa.

Toisella jaksolla KuPS ratkaisi ottelun lopullisesti ensimmäisen vartin aikana. Begolli ja Rochi osuivat molemmat kahdesti varttiin ja Anni Hartikainen kertaalleen. Jakson puolivälin vaihtoruletti sekoitti peliä hieman ja loput maalit Kuopiossa nähtiin viimeisen vartin aikana. Begolli iski neljännen osumansa 13 minuuttia ennen loppua. Nanna Savolainen iski ensin itse ja hetkeä myöhemmin hän alusti maalin Saga Kaikkoselle. Lisäajalla Begolli alusti vielä Sirenille toisen osuman ja näin päätöslukemiksi kirjattiin 12—0.

FC Lahti jää suurella todennäköisyydellä Kansallisessa Cupin A-lohkossa kolmanneksi, kun jäljellä on enää KuPS:n ja KTP:n kohtaaminen. Lahti kuitenkin etenee jatkoon toiseksi parhaana lohkokolmosena, sillä Vasa IFK kärsi lauantaina tappion Turun Palloseuralle, eikä kyennyt ohittamaan Lahtea. Kansallisen Cupin jatkopelit selviävät lohkovaiheen loputtua.

Kuva: Tomi Saarivirta