OTTELURAPORTTI: FC Lahti avasi Ykkösen kauden komealla kotivoitolla

FC Lahti avasi Naisten Ykkösen komealla 4—1-kotivoitolla aurinkoisessa Kisapuistossa Kuopion Palloseuran Akatemiaa vastaan. Viivi Moilanen iski kaksi osumaa ja Meri Lampinen yhden. Yksi maaleista merkattiin kuopiolaisten omaksi maaliksi. KuPS:n ainokaisesta vastasi Emilia Huupponen.

Kuopion Palloseuran Akatemia hallitsi ottelun ensiminuutteja ja FC Lahden pelissä paistoi pieni jännitys. Jännitys kuitenkin karisi jakson edetessä ja myös Lahti kykeni pitämään palloa. Lahtelaiset olivat lähellä maalia jo reilun vartin jälkeen, kun Jia Haapea ampui niukasti ohi. Lahden maalivahti Saija Suni torjui taidokkaasti KuPS:n Minja Hattusen vedon jakson puolivälin tietämillä ja lopulta se jäi kuopiolaisten ainoaksi huippupaikaksi ensimmäisellä jaksolla.

Lahti onnistui iskemään vapauttavan avausmaalin hieman jakson puolivälin jälkeen. Elli Savolainen syötti ja Viivi Moilanen kääntyi taidokkaasti. Moilanen pääsi vapaasti sijoittamaan pallon ohi kuopiolaiskassari Meeri Karjalaisen ja vei Lahden johtoon.

Lahti sai luotua ensimmäisen jakson loppuun vielä tukun maalipaikkoja. Lahden parhaat maalipaikat lähtivät Haapean pallonriistoista, mutta viimeiset ratkaisut menivät niukasti ohi. Tauolle lähdettiin kuitenkin lahtelaisjohdossa.

Lahti iski heti toisen jakson alkuun. Nea Riikonen pääsi puolittain läpi, mutta KuPS-kassari Karjalainen pääsi hieman väliin. Pallo kimpoili keskelle, jossa ensimmäisenä oli paikalla Viivi Moilanen. Hän ampui voimalla pallon maaliin ja tuplasi Lahden johdon.

Tunnin kohdalla Moilanen ampui tulisesti ja Karjalainen torjui pallon kulmaksi. Lahden ensimmäinen kulma oli jo vaarallinen, mutta KuPS sai purettua pallon uudeksi kulmapotkuksi. Toinen kulmapotku kävi jo tolpassa, mutta kolmas sumaan pelattu pallo kimpoili kuopiolaispuolustajista omaan maaliin.

Noin vartti ennen loppua Lahti passivoitui hieman ja KuPS sai otetta. Kuopiolaisten Anniina Tuononen nousi laidasta ja pelasi pallon takaviistoon keskelle. Emilia Huupposella oli lopulta helppo työ kaventaa ottelun lukemiksi 3—1.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Lahti kuitenkin naulasi ottelun. Viivi Moilanen syötti ja Meri Lampinen varmisti Lahden voiton tarkalla laukauksellaan. Viimeiset minuutit Lahti piti vielä palloa ja nautiskeli runsaslukuisen kotiyleisön kanssa aurinkoisesta säästä.

FC Lahden Ykkösen kausi jatkuu ensi lauantaina vierasottelulla Vasa IFK:a vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 28.4. jolloin vieraaksi Lahteen saapuu Ilveksen kakkosjoukkue.