OTTELURAPORTTI: FC Lahti avasi Kansallisen Cupin voitolla

FC Lahden naisten edustusjoukkue avasi Kansallisen Cupin 3—1-voitolla KTP:stä Mukkulan kuplassa. FC Lahden Elli Savolainen osui kahdesti ja Vilma Mahlio kertaalleen. Kotkalaisten maalista vastasi Iira Eskola.

Vierailija KTP tuli otteluun vahvasti ja hallitsi ottelun alkua hienokseltaan. Alliyah Varga ampui vaikean pallon, mutta hyvän ottelun pelannut lahtelaiskassari Veera Ansalahti onnistui torjumaan. Lahtelaispuolustus siivosi lopulta tilanteen ja kotijoukkue selvisi säikähdyksellä.

FC Lahti iski jakson puolivälissä. Vilma Mahlio riisti pallon ja pelasi nopeasti eteenpäin Fatima Diagnelle. Diagnella oli jo vetopaikka, mutta hän malttoi vielä siirtää pallon viereen Elli Savolaiselle, joka sai iskeä pallon verkkoon.

Diagnella oli heti perään paikka tuplata lahtelaisjohto kulmapotkun jälkitilanteesta. Hän ampui tulisesti, mutta kotkalaisten maalivahti Sonja Leino venytti itsensä komeasti pallon tielle. Toisessa päässä puolestaan KTP:n Riina Turpeinen pääsi lahtelaissähläyksen seurauksena kokeilemaan, mutta pallo painui sivuverkkoon.

KTP kampesi itsensä vielä ensimmäisellä jaksolla tasoihin reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Iira Eskola pääsi ampumaan rangaistusalueen rajalta. Hänen matala pallonsa upposi Ansalahden käsien verkkoon.

FC Lahti sai vielä jakson aikana pallon kertaalleen maaliviivalle, kun Salla Lehtomäki pääsi jatkamaan Diagnen kulman kohti maalia. KTP:n puolustus kuitenkin purki pallon viime hetkellä. Näin ollen tauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Toisen jakson alussa vierailija onnistui saamaan pallon maaliviivalle. Rosa Rantanen alusti ja Turpeinen ampui. Lahtelaisten pelastavana enkelinä toimi Miia Mansanthia, joka siivosi pallon väljemmille vesille.

Lahti ratkaisi ottelun hieman ennen tunnin täyttymistä. Ensin Savolainen pääsi viimeistelemään nopean vastahyökkäyksen päätteeksi lukemiksi 2—1. Muutamaa minuuttia myöhemmin nopea vastahyökkäys tuotti jälleen tulosta. Enni Yli-Suvanto toi pallon ylös laidaltaan ja pelasi keskelle. Diagne teki tilan ja Vilma Mahlio tökkäsi 3—1-osuman.

Ottelun lopussa kotkalaisilla oli paikkansa, mutta Ansalahti onnistui kerta toisensa jälkeen nollaamaan vierailijat. Näin ollen pisteet jäivät Lahteen lukemin 3—1. Samalla FC Lahti nousi Kansallisen Cupin A-lohkon piikkipaikalle.

Seuraavaksi FC Lahti kohtaa KTP:n vieraskentällä lauantaina 18.2. Hallitseva Suomen mestari Kuopion Palloseura tulee vierailulle Lahteen lauantaina 25.2.