placeholder

Otteluraportti: FC Lahden tie Suomen Cupissa katkesi Valkeakoskella

FC Lahden cup-taival sai päätöksensä tuulisessa Valkeakosken Saharassa, kun FC Haka nappasi 3-1-voiton jatko-ottelun jälkeen Suomen Cupin puolivälieräkarsinnassa. Lahden ainokaisen iski Henri Anier. Hakalta puolestaan osuivat Jonni Thusberg, Anton Popovich ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe.

Ottelu alkoi Lahden lievällä hallinnalla, mutta huippupaikat jäivät puuttumaan. Igor Jovanović oli jatkaa pallon maaliin kulman jälkitilanteesta, mutta topparin pusku oli hieman voimaton. Puolen tunnin kohdalla Lahti sai kaksi huippupaikkaa. Ensin Loorents Hertsi ampui pienestä kulmasta pallon yläputkeen ja heti perään lyhyen kulman jälkeen Hassan Sesayn harhautusten jälkeinen laukaus kolahti ylähirteen.

Hakan vaarallisin paikka syntyi, kun peliä oli pelattu 35 minuuttia. Jonni Thusberg karkasi hieman lahtelaispuolustukselta, mutta Damjan Siskovski liimasi pallon varmasti. Lahti kolisutteli vielä kertaalleen jakson lopussa rimaa, kun Pavel Osipovin kierteinen kulmapotku kimposi Haka-vahti Aati Marttisen käsien kautta yläputken päälle. Tauolle kuitenkin siirryttiin 0-0-tilanteessa.

Haka aloitti toisen jakson vahvasti. Kuuden minuutin pelin jälkeen Joona Tapani syötti oivallisesti Jonni Thusbergin vetopaikkaan. Tarkka sijoitus tolpan juureen vei Hakan kotiyleisön suureksi riemuksi johtoon.

Lahden hallitessa peliä, Haka iski terävillä vastahyökkäyksillä. Hieman tunnin pelin jälkeen Haka oli onnistua tuplaamaan johtonsa, mutta Kalle Taimi onnistui siivoamaan pelivälineen viime hetkellä maaliviivalta.

Lahti sai luotua hyvin painetta viimeiset 20 minuuttia, mutta mastokaupungin pojat eivät olleet tekopaikoissa tehokkaita. Kymmenen minuuttia ennen loppua mustapaidat onnistuivat lopulta. Teemu Jänttiä rikottiin kaksinkamppailutilanteessa rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Henri Anier sijoitti pallon voimalla vasempaan alakulmaan ja Lahti tasoitti pelin.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana molemmat joukkueet hakivat vimmatusti johto-osumaa. Hakan Gerald Ben karkasi kertaalleen lahtelaispuolustukselta, mutta lopulta hän onnistui vain tyrmäämään Damjan Siskovskin. Näin ollen 90 minuutin jälkeen tilanne oli tasan ja kamppailussa mentiin jatko-otteluun.

Haka oli jälleen terävämpi alussa. Koskilaisten kova prässi tuotti tulosta ja kotijoukkue onnistui pallonriistossa. Lahtelaispuolustustuksen muoto sahattiin muutamalla syötöllä rikki ja lopulta Anton Popovich sijoitti pallon tarkasti ohi Siskovskin. Maalin jälkeen Haka keskittyi puolustamiseen, eikä Lahti saanut huippupaikkoja.

Jatko-ottelun lisäajalla Damjan Siskovski nousi pallon kanssa aina keskiviivalle asti. Jean Fridolin Nganbe Nganbe onnistui riistämään pallon makedonialaiselta ja lopulta ampumaan huonosta asennosta lähes puolesta kentästä maalin. Näin ollen Haka jatkoi Suomen Cupin puolivälierään EIF:ia vastaan.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli luonnollisesti pettynyt omiensa tappioon. Hän harmitteli etenkin joukkueen kehnoa viimeistelyä. Korkeakunnaksen mukaan Lahti oli maalipaikoissa ponneton.

– Jos emme itse tee ja kaveri tekee, emme voi voittaa. Peli olisi pitänyt ratkaista jo ensimmäisellä jaksolla, kun saimme painetta ja loimme paikkoja. Viimeistely oli kuitenkin ponnetonta. Haka sai käytännössä kolme vetoa ja kolme maalia ja me saimme sisään vain pilkusta. Kuti jäi niin sanotusti piippuun. Ottelun ratkaisi vastustajan tehokkuus ja meidän tehottomuus, Korkeakunnas summasi pettyneenä.

FC Lahti:
Anier

Siskovski; Taimi, Hauhia, Jovanović, Sesay; Hertsi (46′ Sadat), Dmitrijev (71′ Jäntti), Paananen (106′ Sadik (v)), Osipov (v), Hostikka (58′ Gela (v)); Anier