OTTELURAPORTTI: FC Lahden tie Kansallisessa Cupissa nousi pystyyn

FC Lahti ei kyennyt lunastamaan itselleen jatkopaikkaa Kansallisessa Cupissa. Helsingin Jalkapalloklubi iski Talissa taululle rumat 14—0-lukemat Kansallisen Cupin puolivälierässä. Milja Kiviranta iski neljä osumaa ja hattutempun itselleen kirjautti myös Lotta Lindström. Tea Heininen, Daniela Tolonen, Jenna Topra, Emilia Kupsanen, Joanna Tynnilä ja kahdesti osunut Veera Hellman pääsivät maalitilastoihin.

Helsingin Jalkapalloklubi näytti liigan ja Ykkösen eron heti ensimmäisellä vartilla. Ensin Daniela Tolonen pääsi kääntymään rangaistusalueella ja ampui avausmaalin. Hetkeä myöhemmin Emilia Kupsanen iski paluupallon verkkoon ja HJK johti jo 2—0.

Ennen jakson puoliväliä Klubi osui vielä kahdesti. Joanna Tynnilä puski 3—0-lukemat kulmapotkusta ja Lotta Lindström ampui kimmokkeen kautta 4—0-maalin. FC Lahden maalivahti Saija Suni venyi jakson aikana muutamaan komeaan torjuntaan, joista komein oli jakson lopulla venytetty jalkatorjunta Veera Hellmanin läpiajoon.

Puolen tunnin pelin jälkeen Lindström sai kahdella salamamaalillaan hattutempun täyteen. Hellman pääsi myös maalin makuun Lahden huonon purun jälkeen. Näin ollen tauolle siirryttiin Klubin murskaavassa 7—0-johdossa.

Toisen jakson alkuun Saija Suni otti komean torjunnan, mutta Sunin torjunnat eivät tuoneet Lahtea silti takaisin peliin. Tea Heininen puski jakson avausmaalin kolmen minuutin jälkeen kulmasta. Lahti sai parhaan paikkansa kymmenennellä minuutilla vastaiskun päätteeksi. Lahti purki HJK:n kulman ja pääsi nopeaan vastaiskuun. Pipsa Majander ampui pienestä kulmasta, mutta veto meni ohi Klubin maalin.

Hieman ennen tunnin täyttymistä HJK kuitenkin rankaisi. Hellman iski illan toisen osumansa suoraan ilmasta komealla kierteisellä kudillaan. Tunnin pelin jälkeen kotijoukkue sahasi Lahden puolustuksen kolmesti rikki. Juuri kentälle tullut Milja Kiviranta iski kaksi ja Jenna Topra yhden osuman.

Viimeisen 20 minuutin aikana helsinkiläiset iskivät vielä kaksi täysosumaa. Tolosen ovela pallo löysi Kivirannan, joka puski oman hattutemppunsa täyteen. Kiviranta purjehti vielä kertaalleen Lahden puolustuksen läpi ja sijoitti päätöslukemiksi 14—0. Näin ollen HJK jatkaa Kansallisen Cupin välieriin.