OTTELURAPORTTI: FC Lahden taistelu ei riittänyt jatkopaikkaan

FC Lahden taistelu Kisapuiston helteessä ei riittänyt jatkopaikkaan. Kansallisen Liigan huippujoukkue PK-35 Vantaa kampesi itselleen lopulta 3—0-voiton. Ottelun maaleista vastasivat vierailijoiden Liina Tervo, Sanna Saarinen ja Elina Mankki.

Vierailija PK-35 Vantaa nappasi hallinnan itselleen heti alussa. FC Lahti kuitenkin puolusti tiiviisti ja kyttäsi vastaiskuja vierailijan korkealla pelanneen linjan taa. Lahti kykeni pitämään vierailijan varsin hyvin poissa vaarallisilta maalipaikoilta ja maalivahti Saija Suni hoiti loput tilanteet. Lahden vastahyökkäykset tulivat ensimmäisellä jaksolla pitkälti Elli Savolaisen kautta, mutta muutamasta hyvästä aihiosta huolimatta ei Lahti päässyt laukaisupaikoille.

Aivan jakson loppuun PK-35 Vantaa meni onnekkaasti johtoon. Netta Koso keskitti matalan pallon Lahden maalille ja pallo kimpoili Elina Mankille. Suni venyi vielä, mutta Liina Tervo kuljetti irtopallon maaliin ja vei vierailijat taukojohtoon.

Myös toisella jaksolla juoni oli selvä. PK-35 Vantaa hallitsi ja Lahti kyttäsi vastaiskuilla tasoitusosumaa. Lahtelaisten paras paikka tuli tunnin pelin kohdalla, kun Henriikka Haapala ja Jia Haapea pelasivat hyvin yhteen. Haapea löysi vielä Viivi Moilasen, joka ampui rangaistusalueen rajalta. Veto kuitenkin meni niukasti yli maalin.

Lahti puolusti sitkeästi taistellen ja vierailija sai ratkaistua ottelun vasta viimeisellä viisiminuuttisella. Ensin Ella Koivu keskitti ja Sanna Saarinen puski vapaasti pallon maaliin. Lisäajalla vantaalaiset vielä kaunistelivat lukemia, kun Roosa Toiviainen ampui erikoistilanteen jälkeen tulisesti. Suni venyi torjuntaan, mutta Mankki oli irtopallossa ensimmäisenä ja iski loppulukemiksi 3—0. Näin ollen FC Lahden tie tämän vuoden Suomen Cupissa tuli pystyyn.

FC Lahden kausi jatkuu juhannuksen jälkeen. Sunnuntaina 2.7. lahtelaiset saavat vieraakseen Vasa IFK:n. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Lahti Soccerin takia Pajulahdessa. Ennen ottelua FC Lahden edustusjoukkueella on kaikille tyttöjunioreille avoimet harjoitukset maanantaina 26.6. kello 18.00. Tule harjoittelemaan yhdessä suosikkipelaajiesi kanssa.

Suni (v); Haapala, Penttinen, Kinnunen, Haikala, Majander (69’ Yli-Suvanto); Moilanen, Takanen (24’ Diagne (82’ Riikonen)), Savolainen (87’ Määttä); Haapea (v) (82’ Viljakainen (v)), Kirpu

Kuva: Tomi Saarivirta