Otteluraportti: FC Lahden naisille avausvoitto Lampisen maalilla

FC Lahden naisten edustusjoukkue pelasi historiansa ensimmäisen virallisen ottelun sunnuntaina Kisapuistossa. Kakkosen sarja-avauksessa Lahti sai vastaansa Toivalan Urheilijat. FC Lahti nappasi 2-1-voiton. Lahden maaleista vastasivat Salla Lehtomäki ja Meri Lampinen. Vierailijoilta osui Viivi Arbelius.

FC Lahti aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi ottelun alkupuoliskoa, mutta ei saanut luotua maalipaikkoja. Jakson puolivälissä ottelu tasoittui ja ToU onnistui luomaan kaksi vaarallista paikkaa. Riina Turpeinen ampui itse, mutta Aino-Kaisa Kainulainen torjui pallon kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin Turpeinen vapautti pystysyötöllään Eveliina Markkasen. Kainulainen tuli oikea-aikaisesti maaliltaan vastaan ja pelasti tilanteen.

ToU onnistui kuitenkin siirtymään johtoon ensimmäisen jakson lisäajalla. Vastahyökkäyksen päätteeksi Turpeinen vapautti Viivi Arbeliuksen läpiajoon. Arbelius sijoitti pallon varmasti alakulmaan ja vei vierailijan 1-0-taukojohtoon.

Lahti onnistui tasoittamaan ensimmäisen jakson alkuun. Veera Kronqvistin sivuvapaapotku kiersi komeasti takatolpalle ja toppari Salla Lehtomäki sai kunnian puskea FC Lahden naisten historian ensimmäisen virallisen maalin. Lahtelaiset osuivat myös muutamaa minuuttia myöhemmin. Venla Läderberg toi nopeudellaan pallon ylös ja pelasi pallon keskelle. Meri Lampinen sai syötön ja siirsi Lahden 2-1-johtoon.

ToU sai jälleen otetta jakson edetessä ja Lahti joutui puolustuskannalle. Arbeliuksen nosto reilun tunnin pelin jälkeen meni niukasti ohi ja Turpeisen jatko sivuvappapotkuun tuli suoraan päin Kainulaista. Lahti-kassarilla oli helppo työ kopata pallo haltuunsa. Vierailijan hyökätessä riskillä Lahti sai paikkoja vastaiskuihin. Lisäajalla Lampinen keskitti ja Kronqvist jatkoi, mutta ToU-vahti Johanna Ollikainen koppasi pallon. Näin ollen Lahti nappasi historiansa ensimmäisen voittonsa lukemin 2-1.

FC Lahden naisten edustusjoukkue kohtaa seuraavaksi Kisapuistossa KTP:n. Ottelu pelataan lauantaina 14.5. kello 16.00 alkaen.