placeholder

Otteluraportti: FC Lahden Cup-tie nousi pystyyn saarella

Ottelun alku oli vahvasti saarelaisten ja Lahti joutui puolustamaan tiiviisti. Viiden minuutin kohdilla Patrick Rakovsk joutui kertaalleen venymään Simon Silverholtin puskun tielle, mutta suurempaa hätää Mustapaidoilla ei ollut. Lahti puolestaan käytti ensimmäisen paikkansa. Ville Salmikivi hankki kulmapotkun, Josu antoi sen ja Erik Törnros puski IFK puolustuksen keskeltä pallon sisään ja Lahden johtoon. Maali oli ruotsalaisjätille ensimmäinen FC Lahden paidassa.

Maalin jälkeen ottelu tasoittui ja peli oli keskikentän tiukkaa taistelua. Kumpikin joukkue pyrki hyökkäämään nopeasti. Jakson lopussa Rakovsky joutui vielä venymään kerran tuplatorjuntaan, mutta tauolle lähdettiin Lahden 1-0-johdossa.

Toinen jakso muistutti ensimmäistä. IFK tuli voimalla päälle ja Lahti oli vaarallinen erikoistilanteissa. Jakson loppua kohden IFK nosti riskillä hyökkäystä ja haki tasoitusmaalia. Viisi minuuttia ennen loppua riski kannatti. IFK voitti kulmatilanteessa ykköspallon ja Amos Ekhalie pääsi tykittämään lähietäisyydeltä ottelun tasoihin. Näin ollen edessä oli jatko-ottelu.

Jatko-ottelun alku oli jälleen kotijoukkueen. Joel Karlström pääsi ampumaan vaarallisesti, mutta Rakovsky torjui. Sadan minuutin täyttyessä IFK onnistui. Robin Sid pelasi loistavan pistopallon, johon ensimmäisenä pääsi tökkäämään jalan väliin Aristote Mboma. Pallo jatkoi matkaansa suoraan Lahden maalin alakulmaan ja IFK tarrasi kiinni välieräpaikkaan.

Lahden kiri näytti hyvältä. Jasin Assehnoun keskitti ja Irfan Sadik jatkoi, mutta IFK-maalilla torjunut Oskari Forsman nappasi haamutorjunnan. Kiri kuitenkin otti pienen kolhun, kun espanjalaistaituri Josu joutui kaatamaan Mboman ja erotuomari Mohammad Al-Emara nosti Josulle toisen keltaisen kortin. Lahti hyökkäsi vajaamiehisenä riskillä. Forsman joutui vielä venymään pariin otteeseen, mutta jatko-ottelun toisen maalin teki kotijoukkue. Tasoitusmaalin tehnyt Amos Ekhalie taiteli pallon yli Teemu Jäntin ja itsensä pallon kanssa nokikkain Rakovskyn kanssa. Lopulta Ekhaliella oli helppo työ sinetöidä ottelu.

Näin ollen IFK Mariehamn jatkaa Suomen Cupin välieriin ja FC Lahden tie nousi pystyyn. Seuraavan kerran FC Lahti on tulessa Veikkausliigan ensimmäisessä ottelussa 7.4.2019, kun Lahteen saapuu Kuopion Palloseura.

FC Lahti:

Törnros

Rakovsky; Coubronne, Tanska, Hauhia, Penninkangas (v); Virta (75′ Forss (v)), Klinga (v), Lagerblom (56′ Jäntti (v)); Salmikivi (63′ Assehnoun), Törnros (96′ Sadik), Josu (v+v (ua. 108′)