Otteluraportti: FC Lahdelle niukka tappio Mukkulassa

Lahti lähti otteluun hieman kokeilupitoisella ryhmityksellä ja poissaolojen rasittamana. Kotijoukkueen alku oli kuitenkin terävä ja Lahden aggressiivinen prässipeli tuotti Hakalle vaikeuksia. Dimitry Imbongo, Jasin Assehnoun ja Valdrin Rashica pääsivät jokainen kertaalleen vetopaikkaan, mutta Hakan puolustus peitti vedot.

Hakan ainoa paikka tuli noin vartin pelin jälkeen, kun Tino Purme ampui tulisesti. Lahden maalilla pelannut Joona Tiainen kuitenkin liimasi vedon. Aivan jakson lopussa Lahti sai vapaapotkun hyvästä paikasta ja Jasin Assehnoun tykitti, mutta Haka-kassari Michael Hartmann torjui. Näin ollen tauolle siirryttiin kiikarilukemissa.

Toiselle jaksolle tuli terävästi puolestaan Haka. Jami Kyöstilä keskitti ja Eero Markkanen pääsi puskemaan vapaasti, mutta Joona Tiainen torjui pallon varmasti. Lahden paras paikka tuli Vahid Hambolle, joka katkaisi itse syötön ja kuljetti pallon vetopaikkaan. Hakan Niklas Friberg kuitenkin sai kehoaan pallon tielle ja blokkasi vedon kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Jasin Assehnoun ampui Jean-Christophe Coubronnen keskityksestä suoraan ilmasta niukasti ohi.

Haka ratkaisi ottelun kymmenen minuuttia ennen loppua. Koskilaiset pelasivat sivurajaheiton nopeasti ja Jami Kyöstilä alusti Tino Purmeelle paikan ja Purme latasi lähietäisyydeltä pallon etukulmasta sisään. Lopussa Lahti sai luotua painetta vieraiden päätyyn, mutta Haka kesti ja pisteet matkasivat Valkeakoskelle.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Ilir Zeneli harmitteli peliesitystä ja tulosta. Hän kuvasi ottelua nelijakoiseksi. Zeneli myönsi, että pelaajissa näkyi väsymys ja hänen mukaansa Lahti kaatui omiin virheisiinsä.

– Vaikka ottelussa ei ollut panosta, on meillä jokainen ottelu kunniakysymys. Tulos ja peliesityksemme harmittaa. Ottelu oli nelijakoinen. Välillä pelimme toimi ja loimme paikkoja ja välillä taas oli suvantovaiheita. Välillä kontrolli oli meillä, välillä taas täysin Hakalla. Peli oli ailahtelevaa. Pelaajistossa näkyi väsymys ja huolimattomuus. Loimme paikkoja, mutta emme tehneet maaleja. Teimme pieniä virheitä ja etenkin Hakan maali oli huonosti puolustettu. Onneksi virheet näkyivät nyt, niin voimme korjata niitä, Zeneli katsoi eteenpäin.

FC Lahti jatkaa tappiosta huolimatta Suomen Cupiin. Cupin neljännesvälierät pelataan 15. – 16.4. ja Lahti saa vastaansa vieraskentällä jonkin pudotuspelivaiheeseen selviytyneen alempisarjalaisen.

FC Lahti:

Tiainen; Arkivuo, Viitikko, Jäntti; Coubronne, Eninful (46′ Auranen), Klinga, Assehnoun; Hambo, Imbongo, Rashica