OTTELURAPORTTI: FC Lahdella neljän pisteen viikonloppu

FC Lahden naisten edustusjoukkueella oli neljän pisteen viikonloppu, kun lahtelaiset pelasivat tuplaottelun joensuulaista FC Herttaa vastaan. Lauantaina joukkueet päätyivät 1-1-tasapeliin. Rilla Valkonen toi lahtelaiset tasoihin lisäajalla Liisa Hokkasen vietyä Hertan johtoon vartti ennen loppua.

Sunnuntain ottelussa FC Lahti juhli voittoa lukemin 4-1. Lahtelaisten maaleista vastasivat Anni Ruuskanen, Cecilia Murtonen ja Rilla Valkonen, joka osui kahdesti. FC Hertan ainokaisen iski Julia Lindholm.

Lahti aloitti sunnuntain ottelun vauhdikkaasti ja siirtyi heti toisella minuutilla johtoon. Anni Ruuskanen jatkoi keskityksen kohti vasempaa alakulmaa. Joensuulaisten maalivahti Minja Pietarinen sai käsiään väliin, mutta pallo painui verkkoon. Lahti loi ensimmäisen vartin aikana vielä kaksi muuta huippupaikkaa Cecilia Murtoselle. Murtosen yritykset menivät kuitenkin niukasti maalipuiden väärältä puolelta.

FC Hertan ensimmäisen jakson paras paikka tuli jakson puolivälissä. Neea Pitkänen karkasi lahtelaispuolustukselta läpiajoon. Sofia Flyktman Lahden maalilla torjui kuitenkin joensuulaisen yrityksen. Jakson lopussa Hertta sai vielä luotua hässäkän Lahden maalille, mutta lahtelaisten puolustus blokkasi Hanna Hilosen molemmat yritykset. Näin tauolle lähdettiin FC Lahden 1-0-johdossa.

Toinen jakso oli selkeämmin Lahden hallussa ja hieman ennen tunnin täyttymistä Lahti tuplasi johtonsa. Fatima Diagne keskitti ja Hertan puolustus purki viime hetkellä pallon päätyrajalta yli. Rilla Valkonen puski Veera Kronqvistin antaman kulman verkkoon ja Lahti johti 2-0.

Reilu kymmenen minuuttia edellisestä Lahti onnistui jälleen. Elli Savolainen sai rajaheiton rangaistusalueen sisällä ja pääsi kääntymään. Hän syötti takatolpalle, josta Murtonen siirsi pallon tyhjään maaliin. Lahden neljäs osuma oli liki identtinen toisen maalin kanssa. Diagne hankki kulman, jonka Kronqvist antoi. Valkonen nousi jälleen korkeimmalle ja puski pallon voimalla verkkoon.

Lisäajalla Hertta onnistui vielä kaventamaan pelin. Erika Tuomi keskitti tarkasti ja pallo putosi suoraan Julia Lindholmin jalkaan. Lindholmilla oli lopulta helppo työ laittaa pallo takatolpalta tyhjään maaliin. Lisäajalla ei nähty enää muita osumia ja näin ollen pisteet jäivät Lahteen lukemin 4-1.

FC Lahti nousi viikonlopun pisteillä Kakkosen B-lohkon kuudenneksi. Seuraavaksi Lahti kohtaa vieraskentällä FC Futuran. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan sunnuntaina 18.9. Vastustajaksi Lahteen saapuu Helsingin Jalkapalloklubin kakkosjoukkue.