placeholder

Otteluraportti: FC Jazz – FC Lahti

FC Lahti kukisti Suomen Cupin puolivälierässä ykkösessä pelaavan FC Jazzin vieraskentällä lukemin 1-0. Ottelun voittomaali oli Fareed Sadatin käsialaa.

Kotijoukkue aloitti pelin hyvin, eikä antanut Lahdelle ylimääräistä tilaa. Lahden olikin vaikea saada omaa peliään rullaamaan ensimmäisen vartin aikana. Pelin edetessä pelinhallinta kuitenkin siirtyi lahtelaisille. Ensimmäinen maalipaikka syntyi 18´ minuutilla, kun Boris Tatar pääsi puskemaan takatolpalta Duarte Tammilehdon antamasta kulmapotkusta. Tatarin pusku suuntautui kuitenkin ohi Pauli Tuiskun vartioimasta maalista.

Hetkeä myöhemmin Rafael vapautti oivaltavalla syötöllä Eullerin puolittain karkumatkalle, mutta Jazzin puolustaja pelasi tilanteen mallikkaasti ja tilanne kuivui kasaan pallon päätyessä yli päätyrajasta.

Puolen tunnin kohdalla Jazzille avautui kuin varkain loistava mahdollisuus siirtyä johtoon, kun Tatarin avaus epäonnistui ja päätyi suoraan Elias Ahteelle. Ahde pääsi nokikkain Lahden maalivahdin Tomi Maanojan kanssa, mutta tässä tilanteessa Maanoja veti pidemmän korren erinomaisella vastaantulollaan.

33´ minuutin kohdalla Ivan Solovjev väläytti laukaustaan kokeilemalla reilusta 25 metristä. Solovjevin laukaus otti lentoradalleen hyvää kierrettä, mutta suuntautui liiaksi päin Tuiskua, joka onnistui nyrkkeilemään laukauksen väljemmille vesille.

Muutama minuutti tästä, niin Jazzin Tuure Mäntynen antoi maalinedustalle erittäin vaarallisen keskityksen hakien Ahdetta. Maanoja onnistui kuitenkin pääsemään matalahkoon keskitykseen väliin. Tilanne jäi elämään Lahden maalinedustalle, mutta loppujen lopuksi Jazz ei saanut tilanteesta edes laukausta aikaan.

Puoliajalle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Puoliajalla Lahti suoritti yhden pelaajavaihdon, kun Hassan Sesay korvasi kentällä Boris Tatarin.

Jazz aloitti myös toisen puoliajan vahvasti ja piti Lahden hyökkääjät poissa maalintekopaikoilta. Toisaalta maalipaikkoja ei nähty myöskään Lahden kenttäpäädyssä.

74´ minuutin kohdalla Ahteelle avautui huippupaikka tehdä ottelun avausmaali. Pallo pelattiin Lahden linjan taakse ja maaliltaan ulostulleelle Maanojalle sekä Mikko Hauhialle tuli nopeassa tilanteessa kommunikaatiokatkos. Hauhia puski pallon yli Maanojan ja Ahde pääsi palloon ensimmäisenä käsiksi. Ahteella oli edessään lähes tyhjä maali, mutta hän oli ajautunut pieneen kulmaan. Ahteen laukaus kilpistyikin Lahden onneksi tolppaan.

Tilanteen jälkeen Jasse Tuominen korvasi kentällä Eullerin ja hetkeä myöhemmin 77´ minuutilla Lahti vaihtoi Solovjevin tilalle Mikko Kuninkaan.

Pelaajavaihdot piristivät selvästi Lahden pelaamista ja pelin painopiste siirtyi Jazzin kenttäpuoliskolle. 79´ minuutilla Sadat pääsi laukomaan reilusta 16 metristä. Sadatin laukaus oli varsin hyvä ja suuntautui kohti oikeaa alakulmaa, mutta Tuisku onnistui torjumaan pallon yli päätyrajasta.

82´ minuutilla Lahden painostus tuotti viimein tulosta. Aleksi Paananen lähetti tarkan syötön vasempaan laitaan Sesaylle. Sesay ja Sadat pelasivat hienosti yhteen, jonka seurauksena Sadat murtautui boksin sisään erinomaiseen maalipaikkaan. Sadat ei mahdollisuuttaan hukannut, vaan upotti pallon vuorenvarmasti oikeaan alakulmaan.

Lahden maalin jälkeen Jazz muutti ryhmitystään hyökkäävämmäksi ja haki tasoitusmaalia aktiivisesti. Lahti käsitteli johtoasemansa kuitenkin esimerkillisesti ja antoi pallon tehdä työn. Lahti pyöritti peliä rauhallisesti Jazzin kenttäpuoliskolla ja tappoi aikaa pelikellosta. Jazz ei oikein saanut takaa-ajoaan käyntiin ja näin peli päättyi 0-1 lukemiin.