Otteluraportti: FC Inter – FC Lahti

FC Lahden kauden avausottelu FC Interin vieraana päättyi 1-1 –tasapeliin. Lahden maalista vastasi uran ensimmäisellä liigamalillaan Jasse Tuominen ja Interin osumasta puolestaan Egzon Belica.

Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä. Lahden otteista näkyi, että luonnonnurmeen ei päästy ennen ottelua ottamaan tuntumaa. Alkujännitys karisi kuitenkin pelin edetessä ja lahtelaisetkin pystyivät luomaan kontrolloituja hyökkäyksiä. Pallonhallinta oli kuitenkin selvästi isännillä ensimmäisen puoliajan alussa.

Ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin reilun viiden minuutin kohdalla, kun Joni Aho tavoitti pitkällä avauksellaan Solomon Duahin. Duah oli boksin sisällä vapaana, mutta Lahden veräjänvartija Tomi Maanoja tuli kuitenkin maaliltaan hyvin vastaan ja peitti Duahin maalintekoyrityksen. Lopulta pallo lipui Duahin jalkojen kautta yli päätyrajan.

27´ minuutin jälkeen Inter sai noin 25-metristä vapaapotkun. Sitä asteli antamaan Pape Habib Sow. Sow´n vapaapotku oli vaarallinen ja osui Lahden maalin ylärimaan. Tästä vierasjoukkue selvisi kuin selvisikin säikähdyksellä.

Lahden ensimmäinen todellinen maalipaikka nähtiin 34´ peliminuutin kohdalla. Sow purki akrobaattisesti pallon pois Interin kenttäpäädystä, mutta purku päätyi keskialueella suoraan Duarte Tammilehdolle. Tammilehto otti pallon haltuunsa ja laukoi kaukaa vasemmalla jalallaan kohti Inter-maalin vasenta yläkulmaa. Lahtelaisille tuttu Henrik Moisander venyi kuitenkin tulisen laukauksen tielle ja torjui pallon yli päätyrajan.

Lahti sai luotua ensimmäisen puoliajan loppupuolella hyvin painetta Interin kenttäpäätyyn, mutta Interin puolustus piti rautaisen toppariparin (Faith Obilor – Sow) johdolla Lahden hyökkääjät kurissa.

Puoliajalle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi Lahden osalta huonosti. Inter vei peliä selvästi, eikä Lahti päässyt oikein asemistaan. 56´ minuutin kohdalla Kalle Kauppi oli lähellä sijoittaa pallon oikeaan alanurkkaan, mutta hänen kierteinen laukauksensa meni piirun verran ohi.

57´ minuutilla Lahti suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa. Kentän jätti yritteliäästi pelannut liigadebytantti Santeri Hostikka ja hänen paikkansa otti toinen liigadebytantti, tuore lainavahvistus Ivan Solovyev.

59´ minuutilla pallo pelattiin Sebastian Mannströmin toimesta Benjamin Källmanille Lahden toppareiden väliin. Källman yritti toimittaa pallon välittömästi maalin perukoille, mutta hänen laukaus suuntautui liiaksi päin Maanojaa, joka koppasi pallon vuorenvarmasti syleilyynsä.

Solovyev ei olisi voinut aloittaa pestiään Lahdessa kovin paljon paremmin. Tunnin pelin kohdalla Aleksi Paananen levitti Solvyeville vasempaan laitaan. Solovyev otti pallon haltuunsa ja keskitti upeasti maalinedustalle Tuomiselle. Tuominen puski pallon tyylillä maalin perukoille, jättäen Moisanderin tilanteessa täysin voimattomaksi.

Inter reagoi takaiskuun käyttämällä kaikki kolme pelaajavaihtoaan lyhyen ajan sisällä. Vaihdot tuottivat tulosta, sillä pikkuhiljaa ote kääntyi jälleen isännille Lahden passivoituessa.

71´ minuutin kohdalla keskikentällä hyvin uurastanut Tammilehto jätti kentän ja hänen tilalleen vaihdettiin brasilialainen Bonilha.

76´ minuutilla Interin takaa-ajo tuotti tulosta. Aho linkosi pallon rajaheitosta Lahden maalinedustalle, jossa oli miestä kuin meren mutaa. Heittoon ensimmäisenä väliin pääsi Lahden Pyry Kärkkäinen, jonka pusku suuntautui kuitenkin taaksepäin. Maanoja reagoi tilanteessa yrittämällä syöksyä pelivälineeseen, mutta Philip Njoku sai taisteltua pallon viereensä Belicalle, joka pääsi survomaan pelivälineen tyhjään maaliin.

Kumpikaan joukkue ei aikonut tyytyä tasapeliin, vaan lisämaaleja haettiin vimmatusti molempien joukkueiden toimesta. Lähimmäksi pääsi Tuominen, jolla oli mahdollisuus iskeä päivän toinen osuma lähes identtisellä tavalla kuin ensimmäinen. Drilon Shala tarjoili maalinedustalle laatukeskityksen, mutta Tuomisen pusku karkasi ohi maalin.

Ottelun lisäajalla lahtelaisten parhaimmistoon kuuluva Tuominen jätti kentän raikuvien aplodien säestyksellä ja hänen tilalleen kentälle vaihdettiin liigadebytantti Boris Tatar.

Enempää maaleja ottelussa ei nähty, joten pisteet jaettiin 1-1 –tasatuloksella.

Lahden ottelut jatkuvat 18.04. kotipelillä HIFK:iä vastaan.