Otteluraportti: FC Inter – FC Lahti

FC Lahti kaatoi sunnuntaina vieraskentällä FC Interin komeasti lukemin 2-0 ja aiheutti näin turkulaisjoukkueelle ensimmäisen kotitappion tällä kaudella. Lahtelaisten osumista vastasivat Matheus Alves ja Aristote Mboma.

Kotijoukkue Inter aloitti pelin erittäin vahvasti, eikä Lahti pystynyt luomaan ensimmäisen kymmenen minuutin aikana yhtään kontrolloitua hyökkäystä. Pelin alkupuoliskon paras maalipaikka siunaantui Serge Ngalille. Inter hyökkäsi oikeaa laitaa pitkin ja toimitti pallon Lahden maalille. Mikko Hauhia onnistui katkaisemaan keskityksen, mutta purkupallo päätyi suoraan 16-rajan ulkopuolle Ngalille. Ngal otti pallon hallitusti alas ja laukoi pallon hurjalla kierteellä ylärimaan.

Lahden ensimmäinen tilalle syntyi 13´ minuutilla, kun Xhevdet Gela teki hienon esityön ja petasi 16-rajan oikeaan laitaan Jussi Länsitalolle laukaisupaikan. Länsitalo laukoi kohti alakulmaa, mutta Magnus Bahne onnistui venyttämään näppinsä tielle.

Guy Gnabouyou pommitti 16´ minuutin kohdalla hurjan laukauksen, mutta Henrik Moisander onnistui lahtelaisten maalilla torjumaan laukauksen yli päätyrajan.

Kuhnureiden pääkäskyttäjä Toni Korkeakunnas joutui käyttämään ensimmäisen pelaajavaihtonsa jo 25´ minuutilla, kun vatsavaivainen Länsitalo joutui jättämään leikin kesken. Hänen tilalleen asteli Aristote Mboma.

38´minuutilla kohdalla Lahti onnistui katkaisemaan Interin hyökkäyksen rakentelun ja käänsi pelin välittömästi ylöspäin. Mikko Kuningas kuljetti kohti Interin maalia ja juuri oikealla hetkellä syötti pelivälineen vasemmalle Drilon Shalalle. Shala pääsi laukomaan loistavasta paikasta, mutta hänen sijoituksensa jäi vaisuksi ja Bahne onnistui tämän torjumaan.

Lahti siirtyi johtoon juuri ennen puoliaikaa. Lahti pääsi hyökkäämään Interin pitkän painostuksen jälkeen vaarallisesti vastaan. Pallo pelattiin Alvesille, joka lähti juoksukilpailuun Interin puolustajien kanssa. Alves kuljetti pallon aina keskirajalta 16-rajalle asti, jonka jälkeen hän ihailtavalla varmuudella sijoitti pallon ohi vastaantulleen Bahnen.

Näin puoliajalle siirryttiin Lahden 1-0 johdossa.

Inter tuli toiselle puoliajalle energisesti ja sai luotua muutamia paikan puolikkaita. Lahden puolustus selvisi kuitenkin Moisanderin johdolla tilanteista kuivin jaloin.

61´ minuutin jälkeen kokenut Pekka Lagerblom korvasi kentällä Kuninkaan.

Pelin kulminaatiopiste nähtiin 67´ minuutilla, kun Interin Petros Kanakoudis otti typerällä jälkipelillä toisen keltaisen korttinsa ja tuli ulosajetuksi kentältä. Näin Inter joutui pelaamaan vajaamiehisenä pelin viimeiset 20 minuuttia.

Lahti sai hyödynnettyä miesylivoimansa mallikkaasti. Kuhnurit pelasivat järkevästi pitäen palloa maltilla omalla joukkueella ja puolustaen hyvin tiiviisti.

71´minuutilla Lahti sai vapaapotkun aivan hyökkäyspään päätyrajan tuntumasta. Vapaapotkun jälkitilanteessa Alves onnistui jatkamaan pallon päällään Shalalle, joka laukoi tulisesti. Bahne torjui laukauksen, mutta pallo kimposi takaisin Shalalle, joka laukoi jälleen. Bahne selvitti tämänkin ja lopulta pallo pyöri aivan maalinedustalla. Myös Mbomalla oli tilanteessa mahdollisuus ujuttaa pallo maaliin, mutta tähdet eivät olleet kohdallaan ja Inter selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Mboma naulasi pelin taputelluksi 85´ minuutilla. Lahti pääsi erinomaiseen hyökkäykseen useamman pelaajan voimin. Mboma lähestyi 16-rajaa ja päätti haastaa puolustajan. Mboma onnistui kiertämään puolustajan oikealta puolelta terävän kiihdytyksen turvin ja tuikkasi pallon Bahnen jalkojen välistä verkon perukoille.

87´minuutilla Aleksi Ristola toi kentälle tuoreita jalkoja ottaen Alvesin paikan.

Pelin lopussa Lahdella oli usempi mahdollisuus kaunistella loppulukemia, mutta tilanteet kuivuivat heikkoon viimeistelyyn.

Lopulta erotuomari vihelsi pelin päättyneeksi ja näin Kuhnurit ottivat arvokkaan vierasvoiton parannellen asemiaan sarjataulukossa. Lahti on tällä hetkellä kuudennella sijalla 25 pisteen turvin, kun joukkue on pelannut 18 ottelua.