OTTELURAPORTTI: Erikoistilanteet toivat FC Lahdelle voiton Tampereelta

FC Lahti nousi vieraskentällä takaa-ajoasemasta 2—1-voittoon Ykkösessä Tampereen Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Lahden maaleista vastasivat Viivi Moilanen ja Elli Savolainen. Ilveksen ainokaisen iski Helmi Mujunen.

FC Lahti sai otteluun terävän alun ja Jia Haapea ampui toisella minuutilla pallon yläputkeen. Vielä ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana Lahti kykeni luomaan toisen huippupaikan. Katrin Kirpu alusti ja Minttu Takanen laukoi hyvästä paikasta. Nelli Hautamäki Ilveksen kakkosjoukkueen maalilla kuitenkin liimasi pallon.

Jakson edetessä kotijoukkue onnistui murtamaan lahtelaisten prässin ja se toi Ilvekselle hyviä hyökkäyksiä. Lahden maalivahti Veera Ansalahti joutui pariin otteeseen venymään torjuen myös puolittaisen läpiajon. Paine kasvoi jakson loppua kohden ja kotijoukkue onnistuikin puolen tunnin pelin jälkeen ylivoimahyökkäyksestä. Helmi Mujunen sai pallon haltuun rangaistusalueella ja harhautti itsensä vetopaikkaan. Veto upposi ja Ilves siirtyi johtoon.

Aivan jakson lopussa pallo kävi vielä erikoistilanteen jälkeen lähellä Lahden maalia. Pallo kimpoili lahtelaismaalilla ensin ylähirteen ja paluupallosta vielä tolppaan, mutta Lahti onnistui siivoamaan pallon väljemmille vesille. Näin tauolle mentiin tamperelaisten 1—0-johdossa.

Lahti iski heti toisen jakson alkuun erikoistilanteista. Ilves onnistui purkamaan Lahden kulmapotkun puolittain, mutta Venla Haikala toimitti pallon takaisin rangaistusalueelle. Elli Savolainen puski lähietäisyydeltä Lahden tasoihin. Vain reilu minuutti myöhemmin Haikalan kulmapotku kiersi jälleen hyvin maalille ja Viivi Moilanen liippasi pallon vastustamattomasti maaliin.

Toinen jakso oli tasainen, mutta Ilves nosti riskitasoja jakson loppua kohden. Tamperelaiset pitivät pitkiä jaksoja palloa, mutta Lahti ei päästänyt kotijoukkuetta muodon sisään. Ansalahti joutui kuitenkin venymään pariin otteeseen kaukolaukausten tielle. Lahdella puolestaan oli paikkansa naulata peli lopussa vastahyökkäyksillä. Lähimmäs pääsi Katrin Kirpu, jonka veto kuitenkin kilpistyi poikkipuuhun. Kun lisäosumia ei nähty, matkasivat pisteet Lahteen lukemin 2—1.

FC Lahti jatkaa Ykkösen viidentenä. Seuraava ottelu pelataan jo sunnuntaina, jolloin Lahti matkaa Kuopion Palloseuran Akatemian vieraaksi. Kisapuistossa lahtelaiset pelaavat seuraavan kerran Suomen Cupia keskiviikkona 21.6. Vieraaksi saapuu Kansallisen Liigan PK-35 Vantaa. FC Lahden naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja saa ottelutapahtumien lisäksi FC Lahden toimistolta Urheilukeskuksesta ja verkkokaupasta.