placeholder

Otteluraportti: CF Badalona – FC Lahti

FC Lahti kärsi harjoituskauden ensimmäisen tappionsa, kun se kohtasi harjoitusleirillään Espanjan kolmostasolla pelaavan CF Badalonan ja taipui tiukan taistelun jälkeen lukemin 2-1. Isäntäjoukkueen osumista vastasivat Marcel Serramitja ja Néstor Querol. Lahtelaisten ainokaisesta vastasi läpiajosta iskenyt Santeri Hostikka.

Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas harmitteli tappiota ja etenkin kahta päästettyä maalia, jotka olivat seurausta omasta huolimattomuudesta. Rankka harjoitusviikko vaati veronsa.

– Hyvä tasoinen ja vauhdikas peli. Jos tappio piti tänä vuonna ottaa, niin se kannatti ottaa nyt. Tässä on ollut tosi tiukka rupeama fyysisesti ja henkisestikin. Se vähän näkyi tänään pelaajien ratkaisuissa. Molemmat maalit tulivat aivan jaksojen loppuun. Niissä tilanteissa keskittyminen ei ollut parhaimmillaan ja ne olisivat olleet estettävissä, Korkeakunnas kommentoi.

– Kentällä nähtiin paljon hyviä asioita. Pelaajat jaksoivat uurastaa kentällä kohtuullisen hyvin väsyneenäkin, eikä tullut loukkaantumisia, ”Toke” jatkaa.

CF Badalona oli laadukas vastustaja, kuten odottaa sopi. Hyvässä vireessä olevalla Badalonalla on kausi lähestymässä kliimaksiaan, kun Lahti vasta on kohta aloittamassa omaa sarjakauttaan ja joukkueet lähtivätkin otteluun hyvin erilaisista lähtökohdista.

– Vastassa oli erittäin kovatasoinen ammattilaisjoukkue.
Espanjassa riittää laadukkaita pelaajia, Korkeakunnas kehaisee.

Harjoitusleiri Saloussa on palvellut joukkueen tarkoitusperiä erinomaisesti. Joukkue on viettänyt paljon aikaa videopalavereissa ja harjoituskentällä käyden läpi pelillisiä asioita. Leiri on tehnyt myös erittäin hyvää joukkuehengelle.

– Tämä on ollut erittäin antoisa reissu. Olemme yhtenäistyneet kaikella tapaa, niin joukkuehengen puolella kuin pelillisestikin. Olemme kuvanneet ja analysoineet harjoitus- ja pelitapahtumia. Kuormitus on ollut aika tapissa. Kerettiin myös pitämään kunnon vapapäivä ja se katkaisi hyvin harjoittelua, Korkeakunnas kiittelee.

Loukkaantuneiden kirjoilla olevat Artjom Vjatkin ja Stenio ovat
tehneet runsaasti töitä palatakseen pelikuntoon.

– He ovat tehneet fysioterapeutti Markus Kangasvieren kanssa paljon hommia ja molempien pelikunto on hyvin lähellä.

Joukkueen reissu huipentuu tänään illalla, kun ohjelmassa on luvassa Mestareiden liigan ottelu Barcelona – Chelsea paikan päällä. Huomenna edessä on lento takaisin Suomeen ja jo perjantaina työt jatkuvat mm. harjoitusten ja virallisen joukkuekuvan ottamisen merkeissä.

– Tämä on tosi kova viikko ja huipentuu sunnuntaina tähän asti tärkeimpään peliin, Korkeakunnas viittaa edessä olevaan Suomen Cupin puolivälieräkarsintaotteluun, jossa vastaan asettuu vieraskentällä FC Haka.

FC Lahti;

Hostikka

Siskovski; Sesay, Jovanovic, Hauhia (v), Taimi (62´ Sadik); Dimitrijev (62´ Virta), Jäntti (56´ Gela), Osipov (56´ Paananen); Hostikka (78´ Kult), Hertsi, Anier (56´ Sadat)