placeholder

Otteluraportti: ​Siipirikkoinen FC Lahti taipui Mikkelissä

Siipirikkona otteluun lähtenyt Lahti jäi ottelun alussa kotijoukkueen jalkoihin. Joona Mäenpää oli siirtää kotijoukkueen hyvällä vedollaan johtoon, mutta ensimmäistä otteluaan FC Lahden maalilla pelannut Joona Tiainen venyi hyvään torjuntaan.

Ottelu ehti vanheta 19 minuuttia, kun MP onnistui. Mäenpää keskitti Lahden vasemmalta laidalta ja Joonas Kimari jatkoi pallon varmasti maaliin. Nuori Lahti ei ensimmäisellä jaksolla saanut missään vaiheessa pelistä kiinni, mutta onnistui torppaamaan MP:n todelliset maalipaikat.

Ottelun toinen jakso käynnistyi lahtelaisittain murheellisesti. Kuuden minuutin pelin jälkeen Juuso Liukkonen purjehti lahtelaispuolustuksen läpi ja viimeisteli taululle 2-0 -lukemat. Seuraavalla minuutilla Joonas Kimari karkasi yksin läpi ja viimeisteli Tiaisen kautta 3-0 -maalin.

Mikko Kuninkaan tultua kentälle FC Lahti alkoi saamaan otetta. Hieman ennen tunnin täyttymistä Lahti onnistui ensimmäisestä maalipaikastaan. Pavel Osipov keskitti oikealta laidalta ja Santeri Hostikka puski pallon verkkoon takatolpalta.

Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Lahti onnistui jälleen. Loorents Hertsi haastoi hyvin ja syötti pallon keskelle Jens Tanskaselle. Tuore kuhnurihyökkääjä punnersi laukauksen, joka painui MP:n maalivahti Jonne Urosen selän taakse.

Lopussa Lahti painoi oikealta laidalta ja loi hyvin painetta. Etenkin debyyttiään pelannut laitapuolustaja Jere Juurinen onnistui luomaan maalipaikkoja. Maaliviivaa lähemmäs lahtelaiset eivät kuitenkaan päässeet ja pisteet jäivät Mikkeliin lukemin 3-2.

Toni Korkeakunnasta tuurannut ja ensimmäistä kertaa päävalmentajana toiminut Toni Huuhka oli ottelun jälkeen pettynyt vierailijoiden esitykseen. Hänen mukaansa peli oli hidasta ja henkilökohtaiset virheet maksoivat liikaa. Hän myös manasi lepsua puolustamista.

– Olisihan se päävalmentajadebyytti voinut mennä pelillisesti ja tuloksellisesti paremminkin. Peli oli liian hidasta ja siksi emme olleet vaarallisia. Meillä oli vähän huonoa puolustamista ja henkilökohtaiset virheet kostautuivat. Lopussa meillä oli vielä saumoja tasoittaa, mutta emme onnistuneet, Huuhka summasi.

FC Lahti päättää Suomen Cupin lohkovaiheen 6.3.2017, jolloin Lahteen saapuu jyväskyläläinen JJK.

FC Lahti:
Hostikka, Tanskanen

Tiainen; Hertsi, Voutilainen, Malen, Hauhia; Osipov, Tapani (57′ Kuningas(v)), Paananen, Kekkonen (85′ Juurinen), Hostikka; Tanskanen

– Tommi Leirilaakso