OTTELUENNAKKO: Ykkösen runkosarja päättyy Kotkassa

Lauantai on pelipäivä ja Ykkösen runkosarja huipentuu. FC Lahti matkaa Kotkaan KTP:n vieraaksi. Kotijoukkue KTP on varmistanut paikkansa yläloppusarjaan, FC Lahti puolestaan tulee jäämään alempaan loppusarjaan, mutta lisäpisteet ovat arvokkaita syksyn alaloppusarjan otteluita varten.

FC Lahti kohtasi edellisellä kierroksella kotonaan Nurmijärven Jalkapalloseuran. Vierailija meni ottelussa kahdesti johtoon, mutta Lahti tuli tasoihin ensin Aamu Kinnusen ja myöhemmin Viivi Moilasen osumilla. NJS kuitenkin onnistui punnertamaan itselleen vielä yhden maalin ja näin ollen pisteet matkasivat vieraiden mukaan.

Tappio oli Lahdelle jo neljäs perättäinen, joten lahtelaiset matkaavat katkaisemaan tappioputkeaan. Lahden sarjasijoitus on seitsemäs ja ero kumpaankin suuntaan on pieni. Jokainen piste on tärkeä, jotta Lahti ei ajaudu putoamiskamppailuun, sillä sarjan peräpää on piristynyt ja piste-ero kaventunut.

Kotijoukkue ja toinen sarjanousija KTP varmisti paikkansa viimeisenä ylempään loppusarjaan. Edellisellä kierroksella kotkalaiset kohtasivat vieraskentällä Lahden takana olevan Ilveksen kakkosjoukkueen. Neljäntenä sarjassa oleva KTP kärsi yllätystappion ja pisteet jäivät Tampereelle lukemin 4—1. KTP:n ainoasta osumasta vastasi Oona Kelkka.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Kansallisessa Cupissa Lahti voitti kotiottelunsa 3—1 Elli Savolaisen kahden maalin siivittämänä. Kotkassa KTP vei puolestaan pisteet lukemin 2—0. Ykkösen kohtaaminen Kisapuistossa oli tiukka. KTP meni 2—0-johtoon Cecilia Jäntin ja Kia Voutilaisen maaleilla. Cecilia Murtonen kavensi viimeisellä kymmenminuuttisella ja loi loppuun kovan paineen. Pallo ei kuitenkaan mennyt maaliin asti ja Lahdelle jäi vierasotteluun kalavelkoja maksettavaksi.

KTP – FC Lahti 26.8.2023 kello 15.00 Arto Tolsa Areenalla!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta