OTTELUENNAKKO: Ykkösen FC Lahti palaa taistelemaan pisteistä

Lauantai on pelipäivä ja FC Lahti palaa taistelemaan Ykkösen pisteistä lyhyen tauon jälkeen. Lahtelaiset saavat vieraakseen Esbo Bollklubbin. Yhden ottelun enemmän pelannut EBK on juuri Lahden edellä viidentenä kahden pisteen päässä.

FC Lahdella oli vaikea vaihe ennen lyhyttä taukoa. Joukkue kärsi sarjassa kaksi perättäistä tappiota ja lisäksi myös Kansallisen Liigan PK-35 Vantaa tiputti lahtelaiset Suomen Cupista. Edellisessä ottelussa heinäkuun alussa Lahti kärsi kahden maalin tappion Vasa IFK:lle.

VIFK-ottelun jälkeen joukkue lomaili muutaman päivän ja latasi akkujaan. Joukkue on myös tehnyt paljon fysiikkatreeniä. Aamu Kinnunen ja Katrin Kirpu olivat maajoukkuetehtävissä. Kinnunen leireili Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen kanssa Eerikkilässä ja Kirpu pelasi Viron A-maajoukkueen kanssa Turkkia vastaan. Kirpu vaihdettiin kentälle muutama minuutti ennen loppua ja hän iski välittömästi 2—2-tasoitusosuman.

Joukkueharjoituksiin FC Lahti palasi tällä viikolla. Tauon aikana myös valmennustiimi pääsi analysoimaan huolella alkukautta ja suunnittelemaan tarpeellisia korjauksia. Otteluun Lahti joutuu kuitenkin lähtemään ilman pelikieltoista Minttu Takasta, jonka varoitustili täyttyi edellisessä ottelussa. FC Lahden päävalmentaja Marko Salo haluaa Lahden olevan lauantaina liikkuva pallollinen joukkue.

– Voitto irtoaa huomenna hyvällä pelillä. Vastustaja on kova prässäämään ja he ovat fyysisiä. Meidän tulee liikkua hyvin ja meidän pitää pelata pallollisena paremmin. Pallollinen pelaaminen tulee olemaan voiton avain. Pelaajilla oli lyhyt loma, jonka aikana valmennus pääsi analysoimaan tarkemmin alkukautta ja pääsimme suunnittelemaan, miten voimme parantaa peliämme. Kaksi seuraavaa ottelua on tärkeitä etenkin sijoitusten kannalta, Salo kertaa.

Vierailija Esbo Bollklubb nousi FC Lahden edelle keskiviikkona, kun se voitti kotonaan Nurmijärven Jalkapalloseuran lukemin 2—1. EBK meni johtoon heti ottelun alussa Sofia Velezin osumalla. Sarjajumbo NJS tuli toisella jaksolla tasoihin, mutta Velez kuittasi osuman heti perään ja pisteet jäivät Espooseen.

EBK on pelannut paljon vähämaalisia otteluita kauden aikana, mutta FC Lahden ja EBK:n edellinen kohtaaminen oli maalirikas. Joukkueet kohtasivat toisensa Espoossa toukokuun alussa ja Jenny Pelkonen vei espoolaiset johtoon vartin pelin jälkeen. Jia Haapea toi minuuttia myöhemmin Lahden tasoihin. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vielä kolme osumaa, kun EBK:ilta osuivat Anne Koistinen ja Floriana Haxhiu ja lahtelaisista osui Katrin Kirpu. EBK:n Koistinen osui vielä kertaalleen toisella jaksolla, joten pisteet jäivät Espooseen lukemin 4—2. Onnistuuko Lahti kääntämään ennakkoon tiukan ottelun itselleen?

FC Lahti – EBK 22.7.2023 kello 13.00 Kisapuistossa.

Otteluun on vapaa pääsy. FC Lahden naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja saa25 euron hintaan ottelutapahtumien lisäksi FC Lahden toimistolta ja verkkokaupasta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta