Otteluennakko: Suomen Cup -urakka jatkuu sunnuntaina

FC Lahti selvitti tiensä välieriin, kun FC Honka kaatui Espoossa lukemin 1-0. Ottelun ainokaisen iski Vahid Hambo Mikko Kuninkaan syötöstä ensimmäisellä minuutilla. Ottelun loput 89 minuuttia olivatkin pitkälti puolustustaistelua. Patrick Rakovsky, Timi Lahti ja Viljami Isotalo ottivat arvokkaita torjuntoja ja katkoja.

Turkuun lahtelaiset lähtevät parantamaan omaa peliään. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Pyry Lampinen, Tim Martinen ja Matias Niuta. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli peräänkuuluttaa sunnuntaiksi pelirohkeutta.

– Lahti lähtee Turkuun parantamaan omaa peliään. Honka-ottelu ei ollut nuorelle joukkueelle paras, joten meidän pitää parantaa omaa peliämme. Otimme kuitenkin tahtovoiton ja jokainen pelaaja taisteli. Pelillisesti emme olleet omalla tasolla, emme teknisesti kuin taktisestikaan. Kun saamme pelirohkeuden kuntoon, Inter kaatuu, Zeneli kertoo.

Kotijoukkue FC Inter puolestaan taisteli itsensä välieriin kotonaan hallitsevaa Suomen mestaria Kuopion Palloseuraa vastaan. Interin pelistä tuli varsinainen maalintekokilpailu ja 90 minuutin jälkeen lukemat olivat 4-4. Timo Furuholm iski kaksi osumaa ja Connor Ruane ja Juuso Hämäläinen yhdet mieheen. Kun jatko-ottelukaan ei tuottanut tulosta, haettiin ratkaisua rangaistuspotkukilpailusta, jonka Inter vei nimiinsä.

Inter oli suurissa vaikeuksissa KuPS:n vastahyökkäysten kanssa. Toisaalta se onnistui iskemään neljä erilaista osumaa kuopiolaisten verkkoon. Lahtea vastaan turkulaiset joutuvat kuitenkin lähtemään ilman pelikieltoista syömähammastaan Timo Furuholmia.

Joukkueet ovat kohdanneet historian saatossa toisensa virallisissa otteluissa 64 kertaa. Ottelupari on ollut tasainen, sillä Lahti on voittanut kohtaamisista 23 ja Inter 26. Maaleissa turkulaiset johtavat vielä, sillä mastokaupungin ylpeys on tehnyt 74 osumaa Interin 86 vastaan.

Cupissa Lahti on selvittänyt tiensä Suomen Cupin välieriin seitsemästi vuosina 2000, 2002, 2005, 2009, 2011, 2014 ja 2016. Ainoa finaalipaikka on lohjennut vuonna 2002, jolloin AC Allianssi kaatui rangastuspotkukilpailun päätteeksi. Lahti on välierissä kohdannut Interin kahdesti ja molemmat ottelut ovat olleet trillereitä. Vuonna 2009 Hiihtiksellä pelatussa kohtaamisessa Inter oli vahvempi lukemin 4-3 ja 2014 ratkaisua haettiin jatko-ottelusta, mutta tuolloinkin Inter paineli finaaliin, joten nyt olisi oiva paikka maksaa kalavelkoja takaisin.

Kumpi painelee finaaliin sunnuntain kuumasta kamppailusta?

FC Inter – FC Lahti 28.6.2020 kello 16.00 Veritas Stadionilla!

Ruutu-palvelu näyttää ottelun suorana!

Kaupungin kovin kisastudio on Pub Iloisessa Kulkijassa!

Ottelun kokoonpanot tulevat ensimmäisenä Veikkauksen sivuille. Pääset tutustumaan niihin tästä: https://bit.ly/3dyxsHT