placeholder

Otteluennakko: SJK – FC Lahti

FC Lahden viikko huipentuu sunnuntaina, kun se matkustaa sarjakärki SJK:n vieraaksi. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 17.30.

Kuhnurit saalistivat dramaattisten vaiheiden jälkeen maukkaan ja mitalitaiston kannalta elintärkeän voiton, kun se kaatoi torstaina Kisapuisto FC KTP:n lukemin 3-2. Kotkalaiset nousivat kaksi kertaa tasoihin ja pitkään näytti, että pelissä jäädään tasapeliin. Pekka Lagerblom oli kuitenkin eri mieltä ja puski kulmapotkutilanteesta Lahden kolmannen maalin aivan pelin viime minuuteilla.

Veikkausliigan kärkipäässä on pelattu paljon ristiin, joten mestaruus- ja mitalitaistosta on tulossa ennätystasainen. Sarjan piikkipaikkaa hallitsee tällä hetkellä SJK, joka on äitynyt loppukesästä vakuuttavaan liitoon. Simo Valakarin miehistöstä löytyy laatua jokaiselle pelipaikalle ja juuri siirtoikkunan umpeutumisen kynnyksellä seinäjokelaiset tiedottivat hankkineensa Liverpooliin siirtyneen brasilialaisen Allanin lainasopimuksesta. Allan osoitti heti ensimmäisessä pelissä olevansa pelimies ja iski KuPSia vastaan näyttävän maalin. Voittoon asti osuma ei kuitenkaan riittänyt, sillä KuPS kiri tasoihin ja peli päättyi lopulta 1-1 lukemiin.

Lahdelta pelistä puuttuvat pitkäaikaispotilaat Henri Toivomäki ja Jussi Länsitalo sekä pelikieltoaan kärsivä Aleksi Paananen. Xhevdet Gela palaa kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa.

SJK ei ole voittanut Lahtea koskaan ja kaikkien lahtelaisten harras toive on, ettei voita nytkään. Jaossa on kolme pistettä ja kummallakin osapuolella on niille tarvetta. Ratkaisupelit käydään nyt ja niissä leivotaan uusia sankareita. Kenen vuoro on nousta tällä kertaa esiin?

SJK – FC Lahti 13.09.2015 klo 17.30 Seinäjoen Keskuskenttä

– Miko Heikkinen