placeholder

Otteluennakko: SJK – FC Lahti

FC Lahti lähtee Seinäjoelle allaan 1-1 -tasapeli FC KTP:tä vastaan. Talvipelit ovat sujuneet vaihtelevasti. Toisaalta Lahti on onnistunut tekemään monessa ottelussa johtomaalin, mutta samalla johtoa ei pidetty loppuun asti. Etenkin nuoret pelaajat Jasse Tuomisen ja Santeri Hostikan johdolla ovat nostaneet tasoaan ottelu ottelulta. Seinäjoelle Kuhnurit pääsevät lähtemään lähes parhaalla kokoonpanollaan. Poissa ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat Jussi Länsitalo, Euller ja Duarte Tammilehto.

Finaalin kotijoukkue SJK palasi viikolla leiriltä Espanjasta takaisin koti-Suomeen. Seinäjokiset pelasivat leirillä sekä HJK:a että RB Linenseä vastaan. Molemmat ottelut päättyivät Kerhon tappioon. Talven ainoat voitot tulivat hallitsevalle Suomen mestarille Liigacupin lohkovaiheessa.

SJK:n kokoonpano on kokenut pieniä muutoksia viime syksystä. Veikkausliigan johtaviin toppareihin kuulunut Cèdric Gogoua siirtyi Serbiaan ja Akseli Pelvas tekee maaleja jatkossa Ruotsissa. Seinäjokiset vahvistuivat talven aikana Aleksei Eremenko juniorilla ja MM-kisoissakin esiintyneellä Abdoulaye Méïtéllä. Lisäksi kovapotkuinen Viron maajoukkuemies Tarmo Kink ja Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluvat Matej Hrádecký ja Youness Rahimi liittyivät Kerhon miehistöön.

FC Lahti selviytyi finaaliin voitettuaan B-lohkon yhdeksällä pisteellään. Voitot FC Interistä ja HIFK:sta ja kolme tasapeliä riittivät sopivan ristiinpelaamisen jälkeen lohkovoittoon. SJK puolestaan voitti lohkonsa suvereenisti.

Finaali on Lahdelle viides. Kahden AC Allianssille hävityn finaalin jälkeen Lahti on nostellut Sami Hyypiä -lautasta kahdesti, 2007 Interin ja 2012 JJK:n kustannuksella. SJK puolestaan on ollut finaalissa kertaalleen vuonna 2014, jolloin Vaasan Palloseura kaatui 1-0.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa seitsemän kertaa. Kuhnurit eivät ole hävinneet näistä kohtaamisista otteluakaan. Vähämaalisista peleistä neljä on päättynyt tasapeliin.

Jatkuuko FC Lahden hyvä finaaliputki? Pystyykö Kuhnurit nollaamaan jälleen seinäjokelaisten tähtisikermän?

SJK – FC Lahti 19.3.2016 kello 16.00 Wallsport Areenalla!

– Tommi Leirilaakso