placeholder

Otteluennakko SJK – FC Lahti

Pohjanmaan lakeuksilla on juhlittu tällä kaudella jo Suomen Cupin voittoa, mutta onnistuuko FC Lahti kampeamaan SJK:n mestaruusjunan raiteiltaan.

FC Lahti lähtee maajoukkuetauolta seinäjokisten kimppuun allaan kuuden ottelun tappioton putki. Kuhnurit joutuvat kuitenkin lähtemään matkaan varsin ohuella miehistöllä. Sivussa ovat niin leikkauksesta toipuva Drilon Shala, pohjevammasta kärsiväJasse Tuominen, nivusvaivainen Hassan Sesay sekä kuumeileva Boris Tatar. Lisäksi Mikko Kuninkaan pelaaminen on epävarmaa nuorten maajoukkueessa saadun kolhun takia.

Kotijoukkue SJK on noussut vaikean alkukauden jälkeen kolmanneksi ja seinäjokiset ovat vain kahden pisteen päässä piikkipaikalla olevasta IFK Mariehamnista. Kerho on hävinnyt viimeksi elokuussa. Puolustava mestari pääsee haastamaan Lahtea lähes ideaalilla miehistöllä. Sivussa on ainoastaan pelikieltoa kärsivä Jarkko Hurme.

FC Lahden tapaan SJK:lla oli maajoukkueiden mukana useita pelaajia. Juhani Ojala ja Roope Riski pääsivät kentälle Huuhkajien kohdatessa Kroatian. Liigan eliittiin kuuluva maalivahti Mihkel Aksalu puolestaan torjui Viron maalissa.

Kotijoukkueen keskikentältä löytyy piinkova kaksikko. Matej Hradecký ja Mehmet Hetemaj muodostavat kovan palan lahtelaisille. Lisäksi hyökkäyksestä löytyvät Tuco ja Roope Riski pitänevät lahtelaispuolustuksen kiireisenä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Liigacupin finaalissa Lahti nappasi voiton rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Toukokuussa Kisapuistossa Kuhnurit kylvettivät seinäjokisia 3-0. Vierasottelussa puolestaan Lahti romahti täydellisesti ja hävisi 4-1. Lahden ainokaisen viimeisteli tuolloin Kuhnuri-ikoni Rafael.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa kymmenen kertaa. FC Lahti on vienyt näistä kohtaamisista viisi, neljän ottelun päätyttyä tasan. Ottelut ovat olleet ennen tätä kautta varsin vähämaalisia sillä Kuhnurit ovat tehneet kymmenen maalia ja Kerho seitsemän.

Virallinen kisakatsomo Lahdessa löytyy Sporttiravintola Seipäästä Vapaudenkadulta! Kuinka uskot ottelun päättyvän? Laittavatkoko Kuhnurit kapuloita seinäjokisten rattaisiin?

SJK – FC Lahti 14.10.2016 kello 18:30 OmaSP Stadionilla!

– Tommi Leirilaakso