placeholder

Otteluennakko: RoPS – FC Lahti

FC Lahti matkustaa lauantaina Rovaniemelle mittaamaan paikallisen Palloseuran vireen maaottelutauon alla.

Kuhnurit joutuvat lähtemään RoPS – otteluun tappio niskassaan, sillä FC Inter oli viime sunnuntaina Lahden Stadionilla vahvempi lukemin 2-1. Tuossa ottelussa Lahti joutui kahden maalin takaa-ajoasemaan ja isäntien loppukiri alkoi aivan liian myöhään. Nuorta joukkuetta läpi kauden vaivannut ailahtelevaisuus otteluiden välillä ja pahimmillaan otteluiden sisällä oli jälleen yksi ongelma. Myös tehottomuus vastustajan 16-rajan sisällä nosti jälleen päätään. Lahti löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta yhdeksän, kun pelejä on vielä pelaamatta kymmenen. Suoran putoamisen suhteen lahtelaisilla ei pitäisi olla mitään hätää, mutta varmistaakseen liigakarsintojen välttämisen, on sen kerättävä vielä pisteitä reilusti. Löysäilyyn ei ole siis lainkaan varaa ja panosta riittää jokaiseen peliin.

RoPS taistelee vielä tiukasti mitalisijoituksista ollen tällä hetkellä sarjataulukon neljäs. Juha Malisen suojatit kärsivät vajaa viikko sitten tappion Lapin derbyssä, kun PS Kemi oli vahvempi lopputuloksella 3-1. Kuluneella viikolla rovaniemeläiset matkustivat Ilveksen kotiluolaan ja ottivat mukaansa yhden pisteen 1-1 –tasatuloksella. RoPS joutuu otteluun hieman raskaammalla jalalla, sillä joukkue on pelannut viime ajat tiiviimmällä tahdilla kuin Lahti. RoPS:lta löytyy tosin laaja materiaali jota kierrättää tuoreiden jalkojen saamiseksi kentälle. Joukkueen riveistä löytyy useita mielenkiintoisia pelaajia, kuten Aleksandr Kokon korvaajaksi hankittu Albert Prosa, joka on jo maalitilinsä Veikkausliigassa avannut. Hänen lisäkseen keskikentältä hurjat maalimäärät pommittanut Robert Taylor on seuraamisen arvoinen tapaus.

Lahti pääsee otteluun lähes parhaalla miehistöllään. Sivussa ovat varmuudella loukkaantumisten takia Duarte Tammilehto, Drilon Shala sekä Fareed Sadat.

Kumpi joukkue pääsee viettämään maaottelutaukoa voitto takataskussaan vai pääseekö kumpikaan?

RoPS – FC Lahti 27.08.2016 klo 16.00 @Rovaniemen keskuskenttä

– Miko Heikkinen