placeholder

Otteluennakko: RoPS – FC Lahti

Pisa pende ma non cane – Pisa on kallellaan, mutta ei kaadu. Pisan tornin rakentaminen aloitettiin 9.8.1173 ja vaikka siitä tuli hieman kalteva, se ei ole koskaan kaatunut. Kuten Kuhnurilaivakin, se on nähnyt maailman muuttuvan ja silti se pysyy. Mustapaitainen uljas miehistö matkaa Rovaniemelle, kenties hieman kallellaan, mutta se ei kaadu, ei koskaan kaadu!

FC Lahti lähtee Rovaniemelle allaan neljä tappiotonta ottelua Veikkausliigassa. Viime sunnuntaina Kuhnurit jäivät 1-1 -tasapeliin Kisapuistossa FF Jaroa vastaan. Lahden ainoasta maalista vastasi Drilon Shala komealla yläkulmalla. Rovaniemen Palloseuraa vastaan lahtelaiset lähtevät muutama kysymysmerkki niskassaan. Pekka Lagerblomin, Xhevdet Gelan, Markus Joenmäen ja Mikko Kuninkaan pelikuntoa tarkastellaan vielä.

Liigassa toisena oleva RoPS on hieman menettänyt lentoaan. Sen edellinen voitto on lähes kuukauden takaa ja edellisessä ottelussa rovaniemeläiset romahtivat Kuopiossa 3-0 -tappioon. Lisäksi joukkue joutuu lähtemään Lahtea vastaan ilman pelikieltoisia Moshtagh Yaghoubia ja Faith Friday Obiloria. Toisaalta päävalmentaja Juha Malinen sai viikolla kaksi uutta pelaajaa, kun Akseli Kalermo ja John Oluremi William liittyivät rovaniemeläisten vahvuuteen. Myös pitkään loukkaantuneena ollut maalivahti Tomer Chencinski on lähellä paluutaan.

Joukkueet kohtasivat kertaalleen tällä kaudella Kisapuistossa. Tuolloin Aleksandr Kokko vei RoPS:n johtoon ensimmäisellä jaksolla. Matheus Alves tasoitti pelin, mutta RoPS vei pisteet mukanaan Vilim Posinkovićin maalilla. Yhteensä RoPS on napannut liigassa 11 voittoa ja 38 pistettä Kokon ollessa joukkueen paras maalintekijä 12 maalillaan.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 26 kertaa. Lahti on ollut selvästi niskan päällä, sillä Kuhnurit ovat napanneet 12 voittoa RoPS:n neljää vastaan. Maaleja mustapaidat ovat mättäneet 42 napapiiriläisten 28 vastaan. Lahtelaisten paras maalintekijä keskinäisissä on ollut Rafael kuudella osumallaan. Nyky-Kuhnureista RoPS:n verkkoon ovat Rafaelin ja Alvesin lisäksi osuneet Drilon Shala ja Jussi Länsitalo liigadebyytissään.

FC Lahden historian ensimmäinen liigaottelu oli juuri Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Tuolloin kentällä viilettivät kuhnuripaidassa muun muassa Petri Pasanen, Luciano Martins ja Péter Kovács. RoPS:n paidassa puolestaan pelasivat Ilkka Mäkelä, Tuomo Könönen ja Lapin kuningas ZeddySaileti.

Keitä muistellaan 15 vuoden kuluttua?

RoPS – FC Lahti 9.8.2015 kello 16:00 Rovaniemen Keskuskentällä!

– Tommi Leirilaakso