placeholder

Otteluennakko: RoPS – FC Lahti

FC Lahti lähtee Rovaniemelle allaan loistava 4-0 -voitto Vaasan Palloseurasta. VPS:a vastaan Kuhnurit onnistuivat laajalla rintamalla, kun Jasse Tuomisen lisäksi maalinteossa onnistuivat Pyry Kärkkäinen, Aleksi Paananen ja debytantti Fareed Sadat. Zenitin taikuri Ivan Solovjov oli monessa tilanteessa näkyvässä roolissa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Myös puolustuspään virheet loistivat poissaolollaan Kisapuistossa. FC Lahden sairastupa alkaa tyhjentyä ja poissa ovat ainoastaan Jussi Länsitalo, Euller ja Rafae pohjevamman takial. Länsitalo ja Euller ovat hakeneet pelituntumaa Akatemian riveissä.

Kotijoukkue RoPS on aloittanut liigan vahvasti. Rovaniemeläiset ovat sarjataulukossa kolmantena heti IFK Mariehamnin ja HJK:n kannassa. Edellisellä kierroksella kaatui Turun Inter 2-1. Viime kauden maalikuningas Aleksandr Kokko on viimeistellyt jo neljä liigamaalia ja nuori Robert Taylor kaksi. Etenkin Taylor tuo Palloseuralle erinomaisen lisän, sillä nuorukaisen kaukolaukaukset ovat saaneet vastustajan maalivahdit näyttämään Kortteliliiga-tason kassareilta.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa kolmesti. RoPS voitti molemmat ottelut Lahdessa, kun taas Lahti kävi ryöstämässä pisteet Rovaniemeltä. Viime kaudella FC Lahden maaleista rovaniemeläisten verkkoon vastasivat brassihyökkääjät Matheus Alves kolmesti ja Rafael kertaalleen yhdellä viime kauden komeimmista maaleista.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 28 kertaa. Näistä FC Lahti on voittanut 13 ja RoPS viisi. Lisäksi yksi ottelu on kääntynyt RoPS:n voitoksi kabinetissa FC Lahden vaihdettua pelikieltoinen Jussi Länsitalo kentälle kaudella 2013. Maaleja Kuhnurit ovat mättäneet 45 Palloseuran 33 vastaan. FC Lahden suurin voitto RoPS:sta on vuodelta 2005, jolloin Lapin ylpeys kaatui 4-1 Joonas Siikalan toimiessa kapelimestarina.

RoPS liittyy myös vahvasti FC Lahden 20-vuotiseen historiaan, sillä FC Lahden Veikkausliiga-taival alkoi vuonna 1999 Hiihtostadionilla Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Samalla FC Lahti nappasi myös ensimmäisen voittonsa liigasta Rodrigon maalilla.

Taikooko Zenitin taikuri jälleen FC Lahdelle maukkaat kolme pistettä? Ottaako Jasse Tuominen Aleksandr Kokon maalipörsissä kiinni ja painaako hän ohituskaistaa pitkin ohi Kokosta?

RoPS – FC Lahti 5.5.2016 kello 14.00 Rovaniemen keskuskentällä!

– Tommi Leirilaakso