placeholder

Otteluennakko: PS Kemi – FC Lahti

FC Lahden matka jatkuu sunnuntaina Kemiin, jossa se kohtaa kautensa hyvin aloittaneen PS Kemin.

Kuhnureiden alkukausi on ollut ailahteleva. 11 ottelusta Lahti on voittanut neljä, pelannut kolme kertaa tasan ja neljästi se on maistanut tappion karvasta kalkkia. Maaottelutauolta lahtelaiset palasivat voitokkaasti, kun FC Inter kaatui Lahden Stadionilla lukemin 1-0. Tuossa ottelussa Lahti pelasi varsin kelvollisen pelin niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin. Nuori joukkue on kasvanut kauden mittaan. Keskikentän moottori Aleksi Paananen on ollut alkukaudella kenties Lahden tasaisin ja paras pelaaja. Ensimmäistä liigakauttaan pelaava Santeri Hostikka pelaa hurjalla itseluottamuksella ja tarjosi Interin pelaajille kahvit munkin kera useamman kerran. Hyökkäyksen Jasse Tuominen on jatkuva maalintekouhka ja vastustajat ovat ottaneet nuorukaisen tiukkaan vartiointiin otteluissa.

PS Kemi on ollut yksi alkukauden yllättäjistä. Putoamistaisteluun ennakoitu Kemi pitää hallussaan sarjan neljättä sijaa. Suorituksen arvoa lisää se seikka, että Kemi on joutunut pelaamaan kaikki kotipelinsä evakossa. Lahtea vastaan Kemi pääseekin ensimmäistä kertaa oikealle kotikentälleen, jonne rakennettiin uusi pääkatsomo. Kemi on profiloitunut jo viime kaudella ykkösessä pelatessaan suoraviivaiseksi ja fyysiseksi joukkueeksi, joka on erittäin vaarallinen nopeissa vastahyökkäyksissään. Yksittäisistä pelaajista maininnan arvoinen on ehdottomasti joukkueen englantilainen kapteeni William Ions, joka on viimeistellyt tällä kaudella jo viisi maalia.

Lahden ainoa varma poissaolija on kylkivaivainen Pyry Kärkkäinen. Kalle Multanen, Fareed Sadat, Paavo Voutilainen ja Paavo Ahola hakivat pelituntumaa Akatemiasta lauantaina.

Jatkuuko Lahden nousujohteinen vire vai saako Kemi hurmoksen päälle uusitulla kotikentällään?

PS Kemi – FC Lahti 12.06.2016 klo 13.30 @Sauvosaaren kenttä

– Miko Heikkinen