placeholder

Otteluennakko: PK Keski-Uusimaa – FC Lahti

FC Lahti lähtee kauden ensimmäiseen otteluun hieman uusiutuneena. Joukkueeseen ovat liittyneet nuoret Teemu Jäntti, Eemeli Virta ja Tomi Kult. Lisäksi Xhevdet Gela palasi Lahteen. Poissa ovat maajoukkueiden mukana olevat Henri Anier, Kalle Taimi ja Santeri Hostikka. Brasilialaishyökkääjä Stênio on puolestaan matkalla Suomeen, joten hänen pelaamisensa on äärimmäisen epävarmaa. Testipelaajista ovat puolestaan kokoonpanossa Timi Voutilainen, Nuutti Laaksonen, Ville Ahola, Matias Niuta ja Miska Verkko.

Iltapäivän vastustaja PKKU sijoittui viime kaudella Kakkosessa lojkonsa seitsemänneksi voittaen kahdeksan ottelua. Keski-Uusimaalla luotetaan tuttuun valmennukseen, sillä puolustajalegenda Rami Hakanpää aloittaa kolmannen kautensa Pallokerhon peräsimessä. Joukkue myös selvitti tiensä Suomen Cupin lohkovaiheeseen.

Hyvänä kasvattajaseurana tunnettu PKKU menetti talvella kirkkaimman tähtensä, kun Teemu Jäntti saapui Lahteen. FC Lahden farmiseuraksi tullut PKKU on myös Santeri Hostikan kasvattajaseura. Lisäksi hyvän kauden pelannut Mosawer Ahadi siirtyi FC Honkaan. Huolimatta talven menetyksistään, Pallokerho juoksuttanee lauantaina kentälle nuoren ja nälkäisen joukkueen haastamaan FC Lahtea.

FC Lahti -ikoni Mikko Hauhia on innoissaan tämän kauden ensimmäisestä pelistä. Kokeneesta puolustajasta on hienoa aloittaa kausi pienen levon jälkeen. Hänestä PKKU-peli on tärkeä, sillä tosipelit kolkuttelevat jo oven takana.

– Kauden alku tuntuu tietysti hienolta kaikin puolin. Olemme harjoitelleet tehokkaasti ja vauhdikasta on ollut. Hyvä aloittaa kausi ja vastukset kovenevat heti. Viikon päästä vastassa on Flora ja kahden viikon päästä alkavat tosipelit. Joukkue näyttää hyvältä ja uudet juniorit joka vuosi paremmilta ja paremmilta, Hauhia kertoo.

Joukkueen päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoi, että joukkue on harjoitellut nousujohteisesti. Uudet pelaajat ovat hänen mukaansa sisäistäneet pikku hiljaa uusia asioita. Huomisessa pelissä Korkeakunnas peluuttaa joukkuettaan laajasti.

– Meillä on ollut nouseva trendi. Mukana on ollut tällä viikolla paljon nuoria pelaajia, jotka ovat pikku hiljaa omaksunut asioita. Puolessatoista viikossa olemme saaneet paljon yhtenäisyyttä. Minusta on mielenkiintoista nähdä, miten se näkyy kentällä. Tämä on meille sopiva aloitus ja huomenna peliaikaa saavat kaikki. Ainoastaan topparipari ja maalivahti pelaavat koko ottelun, Korkeakunnas paljastaa.

PK Keski-Uusimaa – FC Lahti 13.1.2018 kello 14.00 Tuusulan tekonurmella!

– Tommi Leirilaakso