placeholder

Otteluennakko: PK-35 – FC Lahti

FC Lahden härkäviikko huipentuu lauantaina, kun se matkustaa PK-35:n kestittäväksi Myyrmäen jalkapallostadionille.

Lahden heinäkuu oli varsin murheellinen, sillä joukkue ei onnistunut voittamaan yhtäkään ottelua viidestä pelatusta. Elokuun vire näyttäisi olevan selvästi parempi, sillä kahdesta pelatusta ottelusta joukkue on pelannut yhden tasapelin ja voittanut kertaalleen. Lahti oli viime sunnuntaina pitkään kiinni vierasvoitossa HJK:n vieraana, mutta menetti johtoasemansa lisäajan viimeisellä minuutilla. 2-2 –tasapeliin päättyneessä ottelussa HJK oli selvästi niskan päällä pelillisesti, eikä lopputulosta voi oikeusmurhana pitää, vaikka se lahtelaisittain tuntuukin karvaalta. Kuluvan viikon keskiviikkona Lahti otti voiton Ilveksen kustannuksella lukemin 3-2. Joukkue seilaakin nyt kolmen ottelun tappiottomassa putkessa, sillä ennen HJK-ottelua Lahti venyi kotikentällään silloista sarjajohtajaa IFK Mariehamnia vastaan 1-1 –tasapeliin. Viime aikaiset hyvät tulokset ovat varmasti tehneet hyvää joukkueen itseluottamukselle. Joukkueen ongelmat ovat olleet viime peleissä pallollisessa pelaamisessa. Pelien loppuhetkillä joukkue on sortunut hätäilyyn pallollisena ja joutunut sitä kautta vetäytymään turhan painokkaasti omalle kenttäpuoliskolleen. Joukkueen taisteluilme on kuitenkin ollut kunnossa ja se on ehdoton edellytys jatkossakin pistetilin karttumiselle.

PK-35 on kärsinyt kauden aikana melkoisista muutoksista. Päävalmentaja ja osa pelaajistosta on vaihtunut kauden mittaan. Seuran myrskyinen tila ei ole voinut olla vaikuttamatta tuloksiin ja vantaalaiset löytyvätkin sarjataulukon viimeiseltä sijalta. PK-35 on esiintynyt pelillisesti tällä kaudella kuitenkin mallikelpoisesti, eikä heitä voi vastustajana todellakaan aliarvioida. Puolustuksen johtohahmo ja kapteeni Kim Raimi johtaa joukkojaan vakuuttavasti, hyökkäävä keskikenttäpelaaja Lucas Kaufman on varsin juonikas ja hyökkäyksessä tuhoja tekee viime kaudella Lahdessa pelannut Aleksi Ristola.

Lahden pelaajatilanne paranee sitten viime ottelun. Venäläisten lainapelaajien Aleksandr Vasjutinin sekä Pavel Osipovin peliluvat on saatu kuntoon ja he ovat päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen käytettävissä. Loukkaantuneina jatkaa edelleen Hassan Sesay, Jussi Länsitalo sekä Drilon Shala.

Lahti ei ole onnistunut voittamaan vieraskentällä vielä kertaakaan tällä kaudella. Murtuuko tilastokummajainen viimein lauantaina?

PK-35 – FC Lahti 13.08.2016 klo 16.00 @Myyrmäen jalkapallostadion

– Miko Heikkinen