placeholder

Otteluennakko: Mikkelin Palloilijat – FC Lahti

Kuhnureiden osalta Suomen Cupin lohkovaihe alkoi hieman liian aikaisin, sillä joukkue ei ole päässyt pelaamaan turnauksessa vielä kertaakaan ykkösnyrkillään. Tämä on heijastunut siinä määrin myös tuloksiin, että FC Lahdella on kolmesta pelistä tuloksena tasapeli ja kaksi tappiota. Avausvoitto olisi siis tähtäimessä.

Sitä lähtee hakemaan sisuuntunut kuhnuriparvi, jota johtaa tiistaina poikkeuksellisesti FC Lahden apuvalmentaja Toni Huuhka, kun pääkäskyttäjä Toni Korkeakunnas vierailee Brasiliassa yhteistyöseuran Fluminense FC:n vieraana.

– Tulosta ei ole vielä tullut, mutta olemme yrittäneet katsoa sen taakse. Pelillisesti meillä on jo paljon hyviä elementtejä, joita tietysti yritämme parantaa entisestään. FCI Tallinnaa vastaan nostimme tasoa hyvin ja siitä yritämme nyt jatkaa, Huuhka kertoo.

Ottelu on Huuhkalle erityinen. Iältään (28v) FC Lahden ex-toppari voisi johdattaa joukkueen kentälle edelleen pelaajana, mutta hän tekeekin sen ensimmäistä kertaa väliaikaisena päävalmentajana. Hassuna yksityiskohtana mainittakoon, että MP:n nykyinen ja FC Lahden entinen päävalmentaja Ilkka Mäkelä antoi Huuhkalle debyyttinsä Veikkausliigassa vuonna 2009.

Nyt Huuhka debytoi FC Lahden vastuuvalmentajana Ilkka Mäkelän joukkuetta vastaan.

– Onhan tämä mielenkiintoinen tilanne, Huuhka naurahtaa.

– Tuli ”Ilin” kanssa muutama viesti vaihdettua. Koutsi on tuttu ja olen itsekin MP:ta vastaan pelannut monet kerrat. He tulevat kovalla tsempillä otteluun, Huuhka tietää.

Kakkosessa pelaava MP on startannut cupin yhtä mollivoittoisesti kuin FC Lahti. Mikkeliläiset ovat hävinneet kaikki kolme kamppailuaan. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kukaan erehtyisi aliarvioimaan tulevaa vastustajaa. Tänä vuonna cupissa on nähty jo monta yllätystulosta.

FC Lahden pelaajatilanne ottelun alla on kimurantti. Jasse Tuominen ja Hassan Sesay ovat testileireillä Turkissa – Jasse valkovenäläisseura Bate Borisovin ja Hassan kazakstanilaisen FK Irtysh Pavlodarin. Pyry Kärkkäinen puolestaan mursi jalkapöytänsä viime harjoitusottelussa FCI Tallinnaa vastaan ja on sivussa kuusi viikkoa. Myös Irfan Sadik on loukkaantuneena sivussa.

Lisäksi Santeri Pakkanen ja Fareed Sadat ovat Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueleirillä Eerikkilässä. Aleksandr Vasjutinin ja Hendrik Helmken pelilupia puolestaan odotellaan edelleen.

– Pienempi rinki on kasassa, mutta hyvä miehistö saadaan jalkeille. Kaikki on valmiina, Huuhka vakuuttaa.

Suomen Cupin kamppailu Mikkelin Palloilijat – FC Lahti pelataan tiistaina 21. helmikuuta Urpolan tekonurmella klo 18.30.