Otteluennakko: Lahti saa vieraita pohjoisesta

FC Lahti saalisti härkäviikolta FC Honkaa, HJK:a ja Ilvestä vastaan viisi pistettä. Sunnuntaina Ilves kaatui 3-2. Jasin Assehnoun osui kahdesti ja Teemu Jäntti kertaalleen ennen Ilveksen heräämistä. Pienet puolustusvirheet päästivät Ilveksen takaisin peliin, mutta suurta hätää Lahdella ei ollut. Voitolla lahtelaiset nousivat Ilveksen ohi kuudenneksi.

Perjantain otteluun Lahti lähtee liki ehjällä miehistöllä. Ainoastaan Tim Martinen ja pelikieltoinen Eemeli Virta ovat varmasti sivussa ottelusta. Härkäviikon rasitukset painavat kuitenkin vielä osan miehistön jaloissa. Päävalmentaja Ilir Zeneli miehistöineen lähtee hakemaan täyttä pistepottia.

– Viisi pistettä oli meidän minimimme viime viikolla. Seitsemän pistettä oli tavoite ja kun nyt katsoo pelejä, ei yhdeksän pistettäkään olisi ollut välttämättä vääryys, vaikka vastustajat olivat kovia. Onnistuimme samalla myös kierrätyksessä. Viime viikon rasitus kuitenkin näkyy vielä. Haluamme voittaa kotipelin. Vaikka RoPS on sarjan viimeisenä, se on vaikea vastus. Meidän pitää parantaa Ilves-ottelusta etenkin puolustuspeliä ja saada pienet virheet pois, hyväntuulinen Zeneli kertoo.

Vierailija Rovaniemen Palloseura metsästää yhä kauden avausvoittoaan. Edellisellä kierroksella joukkue oli pitkään kiinni tasapelissä IFK Mariehamnia vastaan kotikentällään. IFK kuitenkin kampesi lisäajalla itsensä voittoon ja jätti rovaniemeläiset liigan jumbosijalle. RoPS kuitenkin onnistui ottelussa tappiosta huolimatta maalinteossa kahdesti, kun topparijärkäle Zourab Tsiskaridze ja Joonas Vahtera onnistuivat maalinteossa.

RoPS on kärsinyt alkukaudesta loukkaantumisista. Maalitykki Aleksandr Kokko on pelannut vasta kahdessa ottelussa. Viikolla RoPS vaihtoi maalivahtiaan, kun saksalaisen Martin Kompallan sopimus purettiin ja Sammy N’Djock siirtyi Mikkelistä Rovaniemelle.

Lahti ja RoPS kohtasivat toisensa talvella Suomen Cupin karsinnassa Mukkulassa. Samuel Olabisi vei rovaniemeläiset johtoon kulman jälkitilanteesta ensimmäisellä jaksolla. Lahti kuitenkin nousi toisella jaksolla voittoon Jasin Assehnounin ja Dimitry Imbongon maaleilla.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 41 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista 15 ja RoPS 12. Myös maaleissa lahtelaiset ovat edellä, vaikka RoPS on ollut viime vuosina Mastokaupungin ylpeydelle vaikea vastus. Lahtelaiset ovat heiluttaneet maaliverkkoja keskinäisissä otteluissa 55 kertaa RoPS:n osuessa maalipuiden väliin 51 kertaa.

Kuinka perjantaina käy? Jatkaako Lahti hyvää virettään vai nappaako RoPS kauden avausvoittonsa?

FC Lahti – RoPS 14.8.2020 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Ottelu järjestetään poikkeusjärjestelyin. Saavuthan paikalle vain terveenä. Noudatathan tapahtumassa hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä. Tutustu järjestelyihin ennakkoon tästä.

Saavuthan ottelutapahtumaan ajoissa, jotta vältämme ruuhkat. K-Caara tarjoaa 15 ensimmäiselle Volkswagen-autolle parkkipaikan stadionin läheisyydestä. Ottelun VIP-parkkipaikka on stadionin edustalla.

M-Room tarjoaa ottelutapahtumassa ilmaisia korvakarvojen vahauksia, parran ja hiusten trimmauksia ja siistimisiä Sektoreissa 2 ja 3.

Stadionin portit aukeavat tuntia ennen ottelua. Kotikannattajat ovat tutusti Sektorissa 1. Vieraskannattajat ovat puolestaan Sektorissa 4. Myös aurinkokatsomo on käytettävissä. Aurinkokatsomoon ei myydä erillisiä lippuja, vaan paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Ostathan ottelulippusi ennakkoon tästä.

Jos et pääse paikalle, Ruutu-palvelu näyttää kaikki Veikkausliigan ottelut suorina selostuksen kera.

Ottelun käsiohjelma on luettavissa ennakkoon Pub Iloisessa Kulkijassa. Käsiohjelman voi ostaa ottelutapahtumasta kahden euron hintaan. Lisäksi siihen voi tutustua digitaalisesti tästä.

Ottelun kokoonpanot tulevat ensimmäisenä Veikkauksen palveluun noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Pääset tutkimaan niitä tästä.