Otteluennakko: Lahti päättää härkäviikon kotonaan

Kotijoukkue FC Lahti on kohdannut tällä viikolla jo FC Hongan ja Helsingin Jalkapalloklubin ja tuloksena on ollut kaksi tasapeliä. Torstaina Lahti nousi tappioasemasta tasoihin Töölössä Dimitry Imbongon maalilla ja ottelun viimeiset minuutit olivat Lahden. Lahti kykeni luomaan Klubin vieraana voittoon tarvittavat maalipaikat, mutta HJK selvisi pienen onnenkin avustamana lopusta.

Ilvestä vastaan Lahti lähtee jälleen erittäin lyhyellä valmistautumisajalla. Joukkue on lähinnä joutunut palauttelemaan ja selviämään kolhuista. Timi Lahti palasi kokoonpanoon jo torstaina ja Vahid Hambo on toipumassa kovaa vauhtia pienestä vammastaan. Varmasti sivussa on vain pitkäaikaispotilas Tim Martinen.

Vierailija Ilves pelasi myös viikolla, mutta keskiviikkona. Heillä on näin ollen yli vuorokauden pidempi palautumisaika sunnuntain otteluun. Ilves kohtasi keskiviikkona kotonaan Rovaniemen Palloseuran ja voitti ottelun 1-0 Lauri Ala-Myllymäen maalilla. Voitollaan Ilves nousi kuudenneksi ja tamperelaiset ovatkin juuri Lahden edellä.

Alkukaudesta Ilveksen puolustus ei ole ollut yhtä vakuuttava kuin viime kausilla. Ilves on päästänyt liigassa toiseksi eniten maaleja. Hyökkäyspäässä tamperelaiset ovat saaneet puolestaan todistaa jälleen nuorten esiinmarssia. Mikael Almén ja Naatan Skyttä ovat osuneet tällä kaudella.

Joukkueet kohtasivat toisensa Suomen Cupin karsinnassa talvella Mukkulassa. Mikko Viitikko vei Lahden johtoon kulmapotkusta. Ilveksen Eetu Mömmö kuittasi lähes identtisellä maalilla tamperelaiset tasoihin ja Iiro Järvinen viimeisteli voitto-osuman.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 20 kertaa. Lahti on voittanut seitsemän ja Ilves kahdeksan kertaa. Maaliero on tasan 22-22. Ilves on voittanut puolestaan liigapelin Lahdessa edellisen kerran kaudella 1991, jolloin se kaatoi kevätkierroksella Lahden Reippaan. FC Lahti haluaa jatkaa tuota putkea sunnuntaina jälleen vuodella.

FC Lahti – Ilves 9.8.2020 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Ottelussa noudatetaan poikkeusajan järjestelyitä. Pääkatsomo on jaettu sektoreihin. Sektoreita ei voi vaihtaa kesken tapahtuman. Sektoreissa 1 ja 2 on palvelualueella erilliset anniskelualueet. Muista sektoreista löytyvät kioskipalvelut. Myös aurinkokatsomo on käytössä junioreille.

Otteluun on tulossa paljon junioripelaajia, joten saavuthan ajoissa paikalle varmistamaan paikkasi. Ottelun ennakkolipun voi ostaa tästä. Lipunmyynti paikan päällä alkaa vasta puoli tuntia ennen ottelun alkua.

Tulethan paikalle vain terveenä ja noudatathan koko tapahtuman ajan turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Jokaisella palvelualueella on tarjolla käsidesipisteitä.

Jos et pääse paikalle, Ruutu-palvelu näyttää jokaisen Veikkausliiga-ottelun suorana.

Ottelun käsiohjelma on luettavissa ennakkoon Pub Iloisessa Kulkijassa ja digitaalisena versiona tästä. Käsiohjelman voi ostaa omaksi ottelutapahtumassa kahden euron hintaan.

Ottelun alustavat kokoonpanot tulevat ensimmäisenä Veikkauksen palveluun noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Pääset tutustumaan niihin tästä.