Otteluennakko: Lahti matkaa siipirikkona Saarelle

FC Lahti matkaa maaottelutauon jälkeen Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. Ennen taukoa Lahti kohtasi kotonaan FC Interin ja vauhdikas ja värikäs ottelu päättyi 2-2-tasatulokseen. Lahtelaisten maaleista vastasivat Eemeli Virta ja Jasin Assehnoun. Molemmat miehistä olivat maalien lisäksi muutenkin pelipäällä.

Maaottelutauolla Lahti vahvistui siirtoikkunan viimehetkillä laitapelaaja Arlind Sejdiulla ja maalivahti Salifu Senghorella. Myös MYPAssa lainalla ollut Lassi Forss palasi FC Lahden riveihin. Maajoukkuetehtävissä olivat Forssin ja Sejdiun lisäksi Pyry Lampinen ja Jasin Assehnoun. Assehnoun on maajoukkueen mukana vielä tiistaina ja liittyy muun joukkueen mukaan vasta saarella.

Ahvenanmaalle Lahti lähtee hieman vajaamiehisenä. Poissa ovat varmasti pelikieltoiset Dimitry Imbongo ja Jean-Christophe Coubronne. Lisäksi ottelu jää väliin varmasti väliin Tim Martiselta. Kysymysmerkkejä on ilmassa vielä paljon, sillä muun muassa Mikko Viitikon ja Patrick Rakovskyn pelikunto on vielä arvoitus. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa joukkueensa jatkavan Inter-pelin ensimmäisen jakson virettä.

– Meillä on muutama poissaolo ja joudumme kierrättämään pelaajia hieman. Meillä oli maajoukkuetauon aikana neljä päivää vapaata ja se toivottavasti on auttanut joukkuetta. Edessämme on vaikea vieraspeli ja lähdemme reissuun aikaisemmin, jo tiistaina. Ahvenanmaalle siirrymme keskiviikkona niin pirteinä kuin mahdollista. Toivottavasti jatkamme sellaista peliä, jota Inter-ottelun ensimmäinen jakso oli, Zeneli miettii.

Kotijoukkue IFK Mariehamn on FC Lahden kanssa tasapisteissä. Ennen maajoukkuetaukoa IFK romahti Helsingissä HJK:n käsittelyssä. IFK onnistui Töölössä kuitenkin kertaalleen maalinteossa, vaikka Klubi vei pisteet lukemin 6-1. Saarelaisten ainokaisen iski elokuun kuukauden pelaajaksi valittu Albion Ademi.

Ademi onkin ollut hurjassa vireessä. Hän johtaa liigan maalipörssiä kymmenellä osumalla. IFK:n otteluissa on tällä kaudella nähty paljon maaleja kumpaankin päähän. Oskari Forsman on joutunut antautumaan Grönvittin maalilla jo 22 kertaa. Yksi IFK:n puolustuksen tukipilareista, Robin Buwalda on loppukauden sivussa. Maajoukkuepuolustajat Kalle Taimi ja Mikko Sumusalo pitävät IFK:n puolustuksen silti nimivahvana.

Tuleva kohtaaminen on joukkueille ensimmäinen tänä vuonna. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 43 kertaa. Vaikka IFK on kova kotijoukkue, on Lahti voitoissa niukasti edellä. FC Lahti on voittanut kohtaamisista 18 ja IFK 12. Maaleja lahtelaiset ovat painaneet 63 ja IFK sai viime kaudella 50 täyteen.

Kuinka käy keskiviikkona?

IFK Mariehamn – FC Lahti 9.9.2020 kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla!

FC Lahden kaikki vierasottelut näkyvät suorina Pub Iloisessa Kulkijassa!

Kaikki Veikkausliigan ottelut tulevat suorina ja selostettuina Ruutu-palvelusta.

Ottelun kokoonpanot tulevat ensimmäisenä Veikkauksen palveluun noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Pääset tutustumaan niihin tästä.