Otteluennakko: Lahti lähtee jatkamaan hyvää virettään

FC Lahti nappasi lauantaina komean 3-0-vierasvoiton Helsingin IFK:sta. Joukkueen puolustuspää on tiivistynyt ja Lahti onkin pelannut kaksi perättäistä nollapeliä. Lauantaina myös hyökkäyspää sai onnistumisia, kun Mikko Kuningas, Vahid Hambo ja Jasin Assehnoun osuivat. HIFK-ottelu oli Lahdelta ehjä ja tasapainoinen 90-minuuttinen, joka oli lahtelaisten hallinnassa koko ottelun ajan.

Kuopioon FC Lahti lähtee jälleen keskellä otteluruuhkaa. Varmasti sivussa on vain Tim Martinen. Valmistautumis- ja palautumisaika keskiviikon otteluun on kuitenkin ollut lyhyt, mutta joukkueen päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo, että avausvoiton tuoman itseluottamuksen päälle on hyvä rakentaa.

– Lauantain voitto oli henkisellä puolella tärkeä. Saimme koko joukkueena lisää itseluottamusta omaan tekemiseemme. Se antaa myös itseluottamusta olla yhä rohkeampia. Silti meidän pitää parantaa edellisestä pelistä. Meille tuli puolustuspäässä muutama nukahdus, jollaisiin ei ole Kuopiossa varaa. KuPS on kovassa vireessä. He ovat voittaneet kaksi ottelua ja pelanneet kaksi tasan. Heillä on nyt hyvä flow. Lisäksi he ovat saaneet valmistautua otteluun 24 tuntia enemmän kuin me. Uskon silti, että pystymme jatkamaan hyvää virettämme, kun pelaamme rohkeasti omaa peliämme, Zeneli kertoo luottavaisena.

Kotijoukkue Kuopion Palloseura on aloittanut liigakauden vahvasti. Se kaatoi HIFK:n ja FC Interin ja tasasi pisteet FC Hongan ja Ilveksen kanssa. Edellisellä kierroksella KuPS jäi maalittomaan tasatulokseen Ilveksen vieraana, mutta kotonaan kuopiolaiset ovat viimeksi hävinne yli vuosi sitten. Alkukaudella tiiviin puolustuksen lisäksi KuPS on onnistunut maalinteossa viidesti, joista kovassa vireessä oleva Ilmari Niskanen on iskenyt kaksi.

KuPS on alkukaudesta esittänyt hyökkääviä otteita, tiiviillä puolustuksella. KuPS:n vastustajille ei juuri ole maalipaikkoja syntynyt. Toisaalta etenkin edellisessä kotiottelussaan Interiä vastaan kuopiolaiset tuhlailivat maalipaikkoja. Lahtelaisten pitää olla keskiviikkona teräviä maalipaikoissa ja pitää puolustus tiiviinä, jotta pisteet matkaisivat Lahteen.

Joukkueet kohtasivat kertaalleen talvella Suomen Cupin karsinnassa. Lahti laittoi KuPS:n tiukoille vieraskentällä, mutta lopulta pisteet jäivät Kuopioon lukemin 1-0. Ottelun ainokaisen maalin iski brassihyökkääjä Lucas Rangel.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa yhteensä 51 kertaa. Lahti on voittanut kamppailuista 24 ja 13 kertaa on päädytty tasatulokseen. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet KuPS:n verkkoon komeat 77, kuopiolaisten 56 vastaan. Kuinka käy tällä kertaa?

KuPS – FC Lahti 22.7.2020 kello 18.30 Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla!

Kaikki Veikkausliiga-ottelut näkyvät Ruutu-palvelusta!

Pub Iloinen Kulkija näyttää kaikki FC Lahden vierasottelut suorana lähetyksenä.

Ottelun kokoonpanot tulevat ensimmäisenä Veikkauksen palveluun noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Pääset tutustumaan niihin tästä.