Otteluennakko: Lahti lähtee haastamaan Klubia

FC Lahti matkaa Helsinkiin erittäin lyhyellä valmistautumisajalla. Lahtelaiset kohtasivat maanantaina kotonaan FC Hongan. Ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen Lahden hallinnasta huolimatta. Ottelussa Lahti kykeni pitämään Hongan pois maalipaikoilta, mutta samalla Mastokaupungin ylpeyden esitys hyökkäyspäässä jäi vaisuksi.

HJK-otteluun Lahti lähtee väsyneenä. Honka-ottelussa tuli jälleen lisää kolhuja. Varmana poissa on ainoastaan Tim Martinen. Martista lukuun ottamatta kaikki pelaajat olivat kolhuineen valmistavissa harjoituksissa paikalla. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli lähtee joukkoineen hakemaan Helsingistä täyttä pistepottia.

– Emme ole tyytyväisiä maanantain esitykseen kotiottelussa ja siksi teemme muutoksia systeemiin ja kokoonpanoon. Uudistamme hieman pelisysteemiämme. Aikaa on ollut vain pari päivää, mutta uskon, että se riittää. Lähdemme ehdottomasti voittamaan ottelua, Zeneli kertoo itsevarmana.

Helsingin Jalkapalloklubi on saanut levätä kaksi päivää pidempään kuin Lahti. HJK kohtasi lauantain huippuottelussa Kuopion Palloseuran ja pisteet tasattiin Helsingissä lukemin 2-2. Klubi joutui kahdesti tappioasemaan, mutta sai kammettua itsensä molemmilla kerroilla tasoihin Roope Riskin ja Tim Väyrysen maaleilla. HJK:n hyökkäyskalusto onkin vahva ja kolmantena liigassa oleva joukkue on tehnyt toiseksi eniten maaleja. Klubi on myös päästänyt vähiten maaleja tämän kauden liigassa.

Joukkueet kohtasivat liiga-avauksessa Hiihtiksellä heinäkuun alussa. Lahti oli hyvin pelissä mukana ensimmäiset puoli tuntia, mutta sitte HJK meni menojaan. Ottelu päätty lopulta 4-0 Rasmus Schüllerin, Roope Riskin ja Lucas Lingmanin osuessa. Yksi Klubin maaleista merkittiin lopulta Teemu Jäntin omaksi maaliksi.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 68 kertaa. Vaikka Lahti on ottanut muutaman maukkaan voiton Klubista, on Klubi voittanut yli puolet otteluista, eli 35 kertaa. Maaleja Lahti on tehnyt helsinkiläisten verkkoon 66, kun taas Klubi on osunut 102 kertaa. Kuinka käy torstaina?

HJK – FC Lahti 6.8.2020 kello 18.30 Bolt Arenalla!

HJK ottaa otteluun vain Klubin kausikorttilaisia.

Pub Iloinen Kulkija näyttää kaikki FC Lahden vierasottelut suorina lähetyksinä!

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyvät suorana lähetyksenä ja selostettuina Ruutu-palvelun kautta.

Ottelun kokoonpanot tulevat näkyviin ensimmäisenä Veikkauksen palveluun noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Pääset tutustumaan niihin tästä.