Otteluennakko: Lahti isännöi kotkalaisia haastavista lähtökohdista

FC Lahti aloitti Suomen Cupin karsinnan viime lauantaina kotitasapelillä Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Lahti riisui helsinkiläiset aseista voimakkaalla prässillä ja lahtelaisnippu kykeni luomaan runsaasti maalipaikkoja. Jasin Assehnoun vei poissaolojen rasittaman Lahden johtoon, mutta HJK:n tähtisikermä kampesi itsensä tasoihin. Yhden kierroksen jälkeen FC Lahti on A-lohkon kakkosena.

Tulevaan otteluun lahtelaiset lähtevät hakemaan avausvoittoaan, mutta ei pääse tekemään sitä täydellä miehistöllä. Loorents Hertsi otti HJK-ottelussa kaksi varoitusta, joten hän on KTP-ottelussa pelikiellossa. Lisäksi sivussa ovat varmasti Kari Arkivuo, Eemeli Virta ja Henri Eninful. Myös Mikko Viitikon ja Viljami Isotalon pelaaminen huomenna on epätodennäköistä. Eliécer Espinosa puolestaan on kyennyt harjoittelemaan joukkueen mukana ja on valmennusjohdon käytettävissä, mutta ei ole vielä parhaimmassa pelikunnossa. Junioreista ja Lahden Reippaasta nousevat kokoonpanoon paikkaamaan poissaoloja Onni Pekkanen, Berat Köse, Tapio Torpo ja viime ottelussa debytoinut Asaad Babiker. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli pitää lähtökohtia jälleen haastavina, mutta haluaa saada joukkueestaan irti kaiken tuloksen maksimoimiseksi.

– Meidän lähtökohtamme otteluun ovat taas vähän haastavat. Muutama pelaajistamme vielä kuntouttaa itseään. Meille on tullut myös hieman kolhuja. Kokoonpanoomme tulee taas vähän rotaatiota. Espinosa on toipunut ja pystynyt harjoittelemaan, mutta hän ei ole vielä parhaimmassa pelikunnossa. KTP on mielenkiintoinen vastus ja heillä on kunnianhimoinen pelityyli. Heidän pelitapansa on rohkea ja he haluavat hallita peliä ja palloa. Se tuo meille erilaisia ärsykkeitä verrattuna edelliseen peliin. Kyseessä on Cupin peli, joten lähdemme voitto mielessämme otteluun. Tämä on myös tärkeä peli pelaajille, jotka saavat mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Haluamme saada irti hyvät tulokset tästä kovasta talvikaudesta, Zeneli kertoo.

Vierailija FC KTP nousi viime kauden päätteeksi liigaan karsinnan kautta. Suomen Cupin karsinnan kotkalaiset aloittivat kotiottelulla HIFK:a vastaan. KTP oli ottelun alussa suurissa vaikeuksissa HIFK:n prässin kanssa ja HIFK siirtyikin johtoon kotkalaisten pallon menetyksen jälkeen ensimmäisen vartin aikana. Ottelun edetessä myös kotkalaiset saivat paikkoja ja etenkin Aleksi Tarvonen ja Thomas Agyiri olivat vaarallisia, mutta lisäosumia ei Kotkassa nähty.

KTP on vahvistunut talven aikana Tarvosen lisäksi Johannes Laaksosella ja Interistä lainalla olevalla Matias Tammisella. Lisäksi Kymijoen yläjuoksulta Kotkaan saapui lupaava Anttoni Huttunen. Uusien tulijoiden ohella päävalmentaja Argo Arbeiterilla on joukkueessaan David Ramadingayen ja Antti Mäkijärven kaltaisia kokeneita sotaratsuja.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat toisensa harjoitusottelussa kaudella 2019. Tuolloin Lahti vei ottelun nimiinsä lukemin 2-0. Lahden maaleista vastasivat Josu ja Tim Martinen. Historian saatossa joukkueet, kotkalaisten kaikki nimivariantit huomioiden, ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 38 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 20 ja tasan on pelattu kahdeksan kertaa. Maaleja lahtelaiset ovat kohtaamisissa iskeneet komeat 71, kun taas kotkalaiset ovat osuneet 48 kertaa. Virallisissa otteluissa FC Lahti on hävinnyt viimeksi kotkalaisille kauden 2006 päätösottelussa.

Jatkaako FC Lahti komeaa putkeaan kurittaen jälleen kotkalaisia?

FC Lahti – FC KTP 13.2.2021 kello 14.00 Mukkulan kuplassa!

Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta Ruutu-palvelu lähettää ottelun suorana lähetyksenä!