Otteluennakko: Lahti haluaa jatkaa siitä mihin jäi

FC Lahti lähtee Turkuun allaan komea vierasvoitto Seinäjoen Jalkapallokerhosta. Lahti palasi voittokantaan ehjällä pelillä, jossa SJK pysyi poissa maalipaikoilta ja lahtelaisten oma hyökkäyspeli toimi. FC Lahden voittomaalin iski Jasin Assehnoun Dimitry Imbongon alustuksesta. Maali oli Assehnounille jo kauden seitsemäs liigaosuma. Voitolla Lahti nousi seitsemänneksi ja vain piste erottaa Lahden kuudennesta sijasta.

Voitto nosti joukkueen itseluottamusta ja Lahti pääsee lähtemään otteluun lähes ehjällä miehistöllä. Varmasti sivussa ovat vain Tim Martinen ja Matias Niuta. Muutaman pelaajan pelikunto on vielä pieni arvoitus. Päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa joukkueensa jatkavan siitä, mihin Seinäjoella jäi.

– Meillä on hyvä peli ja hyvä tulos alla. Meidän pitää jatkaa siitä. Haluamme jälleen kontrolloida pelitapahtumia. Inter on ollut hieman epäonninen. He ovat varmasti kiukkuisia ja haluavat pestä kasvonsa kotiyleisön edessä. Lähdemme kuitenkin siitä, että kolme pistettä lähtee meidän mukaamme, Zeneli vakuuttaa.

Kotijoukkue FC Inter elää keskellä vaikeaa vaihetta. Joukkue on pelannut liigassa kuusi voitotonta ottelua putkeen ja kolmessa edellisessä ottelussa turkulaiset ovat jääneet maaleitta. Edellisellä kierroksella Inter tasasi maalittomalla tasatuloksella pisteet FC Hongan kanssa.

Interin hyökkäys on silti kivikova ja lahtelaisten tulee olla tarkkana koko ottelun ajan. Timo Furuholm on maalipörssin kolmas kahdeksalla osumalla. Filip Valenčič puolestaan voitti liigan maalikuninkuuden viime vuonna. Kolmas hyökkääjä Benjamin Källman puolestaan kuuluu Suomen A-maajoukkuerinkiin.

Joukkueet kohtasivat toisensa Lahdessa elokuun lopussa. Eemeli Virta ja Jasin Assehnoun veivät lahtelaiset 2-0-johtoon ensimmäisellä jaksolla. Inter suoritti tauolla kolme vaihtoa ja painopiste siirtyi Lahden maalille. Inter kairasi itsensä tasoihin lopussa Benjamin Källmanin ja Elias Mastokankaan maaleilla. Lahti kohtasi Interin myös Suomen Cupin välierässä Turussa. Tuolloin Inter vei ottelun nimiinsä 5-0.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa jo 66 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista 23 ja Inter 27. Mastokaupungin ylpeys on osunut maalipuiden väliin 76 kertaa. Inter puolestaan on heilutellut maaliverkkoja 93 kertaa. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet usein värikkäitä ja maaleja on myös nähty runsaasti. Kuinka käy tällä kertaa?

FC Inter – FC Lahti 28.9.2020 kello 18.30 Veritas stadionilla!

Lahtelaisille on varattu Veritas stadionilta J-lohko. Osta lippusi ennakkoon tästä.

Mikäli et pääse paikan päälle, näyttää Pub Iloinen Kulkija kaikki FC Lahden vierasottelut suorana.

Ruutu-palvelu näyttää kaikki Veikkausliiga-ottelut suorina lähetyksinä.