placeholder

Otteluennakko: KuPS – FC Lahti

FC Lahti matkustaa kauden toiseen vierasotteluunsa sunnuntaina, kun se kohtaa Kuopion Palloseuran.

Lahden alkukausi on käynnistynyt kaksijakoisissa tunnelmissa. Kahden pelatun ottelun jälkeen pistepussi on karttunut kahdella pisteellä. Kauden avausottelu FC Interin vieraana päättyi 1-1 –tasapeliin Interin tultua pelin loppupuolella tasoihin. Kauden ensimmäinen kotiottelu päättyi puolestaan 2-2 –tasapeliin HIFK:n kanssa stadilaisten toistaessa Interin tempun pelin viimeisellä mahdollisella hetkellä. Pisteiden valuminen käsistä viime hetkillä on aina raskasta henkisesti. Se kertoo siitä, että joukkue ei ole kyennyt johtotilannetta käsittelemään riittävän kypsästi. Kuten päävalmentaja Toni Korkeakunnas on sanonut, joukkue on sortunut hyökkäämään jatkuvasti liian nopealla rytmillä ja oman puolustusalueen boksissa puolustaminen on ollut liian kilttiä. Vastaavasti joukkueen pelillinen ilme ja hyökkäyspelaaminen on mennyt aimo harppauksin eteenpäin viime kaudesta. Nuorien Jasse Tuomisen ja Santeri Hostikan sekä lainapelaaja Ivan Solovjevin kautta soljuvat hyökkäykset ovat alati vaarallisia ja ovat tuottaneet myös tulosta. Tuominen on paukuttanut jo kaksi maalia ja Hostikka yhden. Solovjev on taasen alustanut kaikki maalit.

Lahti pelasi torstaina Suomen Cupia. Kuudennen kierroksen kamppailussa se kohtasi vahvavireisen IFK Mariehamnin vieraskentällä. Varsinainen peliaika päättyi 1-1 lukemiin ja ratkaisua jouduttiin hakemaan jatko-ottelusta. Siinä lahtelaiset osoittivat henkistä lujuuttaan ja voittivat ottelun, yllätys yllätys, Hostikan tekemällä maalilla. Jatkopaikan lisäksi ilahduttavaa oli, että Kalle Multanen pääsi maalin makuun. Multanen on jäänyt kauden kahdessa ensimmäisessä liigapelissä vaille vastuuta, mutta näytönhaluja puhkuva ja maalihanat auki saanut hyökkääjä on varmasti varteenotettava vaihtoehto avauskokoonpanoon sunnuntain otteluun.

Kuopiosta on kuulunut alkukauden aikana kummia. KuPS on hävinnyt kauden kaikki kolme ensimmäistä otteluaan maalierolla 3-7. Nigerian maajoukkueenkin pelaajilla vahvistunut KuPS ei ole vielä saanut omaan peliään rullaamaan halutulla tavalla. Joukkueen valmistautumista kauteen haittasi muutaman avainpelaajan liittyminen harjoitusvahvuuteen vasta kauden kynnyksellä. Onkin varmaa, että parasta KuPS:aa ei ole vielä nähty. Marko Rajamäen suojatit tulevat varmasti parantamaan kauden edetessä. Kuopiolaisten kannalta ratkaisevin kysymys onkin, että kuinka kauan kelkan kääntymiseen menee aikaa.

Lahden pelaajatilanne ottelun alla on erinomainen. Euller ja Jussi Länsitalo eivät vielä ole kokoonpanossa mukana, mutta muuten Korkeakunnaksella on koko miehistö käytettävissään.

Jatkuuko lahtelaisten nuorten esiinmarssi ja Solovjevin laatukeskitysten viljely sunnuntaina? Entä avaako toinen joukkueista kauden voittosaldonsa?

Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

KuPS – FC Lahti 24.04.2016 klo 16.00 @Savon Sanomat Areena

– Miko Heikkinen