placeholder

Otteluennakko: KuPS – FC Lahti

Keskiviikkona KuPS ja FC Lahti kalistelevat peitsiään Suomen Cupin 6.kierroksen ottelussa. Ottelu pelataan Savon Sanomat Areenalla klo 18.30 alkaen.

FC Lahti avasi kautensa viime sunnuntaina 1-1 tasapelillä sarjanousija KTP:tä vastaan. Lopputulosta voidaan pitää pienoisena pettymyksenä näin lahtelaisittain, sillä Lahti lähti otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Kauden avausottelut ovat kuitenkin perinteisesti oikukkaita ja tarjoavat poikkeuksetta yllätyksiä. Lahden historiaa tarkastellessa huomaa, ettei kauden avausottelut ole sopineet Lahdelle. Sikäli pistettä voidaan pitää tyydyttävänä suorituksena. Etenkin, kun Lahti pystyi nousemaan tappioasemasta tasoihin. Johtoaseman menettäminen ja tasapeliin jääminen olisi ollut huomattavasti tuskallisempaa.

Lahden peliesitys oli KTP-pelissä mukiinmenevä. Harjoituskauteen nähden puolustuspelaaminen oli tiivistinyt ja hyökkäyspelaamiseen oli tullut lisää mielikuvitusta. Viimeistelyn taso oli kuitenkin jälleen ontuvaa, vaikka yhden maalin Kuhnurit saivatkin pitkän puurtamisen jälkeen värkättyä. Siinä on selvä parannuskohde KuPS-ottelua ajatellen. Lahden kauden avausosuman iskenyt Matheus Alves osoitti pelimiehen elkeitä tultuaan vaihdosta sisään. Alves sai pään auki välittömästi ja lisää sopii odottaa jatkossa.

KuPS-ottelun luonne tulee varmasti olemaan täysin erilainen kuin sunnuntaina. Pelialusta on vaihtunut kuhmuraisesta nurmikentästä tasaiseen tekonurmeen. Se mahdollistaa pelaamisen ihan eri tavalla. Asetelmat ovat Cupin luonteesta johtuen myös erilaiset kuin tavallisella liigaottelussa. Cupissa on selvät säännöt, tulos tai ulos. Se tuo pelin kulkuun oman lisämausteensa.

Suomen Cupissa lahtelaiset ovat pelanneet tähän mennessä yhden ottelun. Lahti kaatoi 5.kierroksella kolmosdivisioonassa pelaavan Atletico Malmin lukemin 2-0.

Lahden pelaajatilanne on paranemaan päin. Ykkösmaalivahti Henrik Moisander tekee paluun maalinsuulle. Pekka Lagerblom ja Petri Pasanen eivät puolestaan vielä tässä ottelussa pelaa.

KuPS on kaatanut matkallaan kaksi joukkuetta. Neljännellä kierroksella KuPS kaatoi PEPO:n selvin 6-0 lukemin. Viidennellä kierroksella se haki kovan päänahan, kun se kaatoi SJK:n vieraskentällä 2-1 luvuin. KuPS ei ole vielä avannut omaa liigakauttaan, sillä sen avausottelu Ilveksen vieraana siirrettiin toiseen ajankohtaan Tammelan huonon kenttätilanteen takia. Keltapaidat pääseevätkin otteluun tuoreemmilla jaloilla kuin Lahti.

Kuopiolaisten riveistä ottelusta ovat sivussa ainakin Ilmari Niskanen ja Francis Chibuike Nnah. Suurella kohulla KuPS:iin siirtynyt Freddy Adu on vielä ilman pelilupaa ja hänen pelaamisensa on tämän johdosta epävarmaa. Se on kuitenkin mahdollista, jos pelilupa saapuu ennen pelin alkua.

Aleksi Paananen tekee paluun entiselle kotiareenalleen Lahden paidassa. Sunnuntaina hän kellotti kymmenisen minuuttia vyölleen, mutta saanee keskiviikkona mahdollisuuden avauskokoonpanossa. Johdattaako Paananen Lahden kahdeksan parhaan joukkoon vai suistuuko Kuhnureiden Cup-juna raiteiltaan ennen aikojaan?

KuPS tuottaa ottelusta streamin 10 euron hintaan. Suora ottelulähetys alkaa klo 18.00 ja se on ostettavissa täältä -> https://sporttv.fi/events/725/kups-fc-lahti

– Miko Heikkinen